Simplu funcționează, complicat niciodată …

simplu functioneaza..copii

            Un camion uriaş s-a înţepenit sub un pasaj, pentru că era prea înalt pentru spaţiul respectiv. Poliţia a chemat inginerii cei mai buni, mai isteţi şi mai costisitori din oraş pentru a încerca să găsească soluţia. Ei îşi aduseseră computere, planşete şi rigle de calcul. Discutau între ei cum să scoată camionul de acolo. Şi-au stors creierii ore întregi. Pur şi simplu nu-şi puteau imagina cum să mişte camionul fără să strice podul de deasupra. Totul părea atât de complicat.

Apoi, un băieţaş de vreo şapte ani, a venit la ei şi l-a tras pe unul de pantaloni:

– Nu vă supăraţi, domnule, de ce nu dezumflaţi cauciucurile?

Soluţia a venit din gura unui copil.

Aşadar, data viitoare când ai de spus ceva ce îţi pare a fi o soluţie salvatoare, deschide gura şi rosteşte-o. Nu mai fi influenţat de cei din jur că nu ai vârsta sau experienţa necesare. Nu te costă nimic.

Sursa : cuvantul-liber.ro

copiiȘ-apoi  este verificat oameni buni: simplu funcționează, complicat niciodată , iar noi, oamenii “mari” de cele mai multe ori știm să complicăm lucrurile. Ne  facem tot felul de griji despre ce s-o alege cu viitorul  copiilor noștri , dar uităm că ei sunt  CINEVA  chiar și acum.  Lamentări de genul ce s-o alege de tinerii noștri că nu le place să muncească, nu le place disciplina,etc. ne învinovățesc de fapt pe noi părinții care creștem  copii…cei șapte ani (plus alți 10 ,cred ) de-acasă sunt convins că încă dau tonul în creșterea și educația copiilor noștri. Așadar ,  decât vorbe  ,  mai bine fapte  pentru copiii   noștri și ,  cu siguranță  ,  avem șanse să iasă ceva  bun din ei , spre bucuria și  fericirea noastră a oamenilor „mari”.

 

5 comentarii la articolul “Simplu funcționează, complicat niciodată …

 1. Copiii de azi vor reprezenta societatea de mâine, iar cei pe care-i educăm noi vor fi o cărămidă în componența ei. Dacă nu o preparăm cum trebuie, ci pasăm răspunderea școlii sau unor persoane nepotrivite, cărămida va ceda și zidul va avea o breșă.
  O zi de marți minunată îți doresc! 🙂

  • Minunata si adaevarata vorbirea ta , draga Petru ! In multe dintre discutii dintre oamenii mari , ne plangem de tinerii de astazi , ca o fi , ca o pati , ca unde va ajunge lumea asta….dar , de fapt, sunt tinerii pe care noi i-am crescut !
   O zi cu mult senin prin suflet si ceva nori cu ploaie ! 🙂

 2. Intresant exemplul dumitale cu acel copil care, in naivitatea lui , nu pricepea pentru ce atatia oameni mari se complica , luand in calcul tot felul de variabile , cata vreme solutia era atat de simpla !? La varsta lui , nu putea intelege faptul ca lumea merge inainte – uneori si inapoi – doar in urma unor calcule complexe si nu datorita unor solutii simple , atat de simple incat sant de-adreptul geniale . Cu idei simple dar corecte trebuie obisnuit orice copil de catre parinti in acei 7 ani…de-acasa . Restul de 10 sau mai mult , insemneaza COMPLICAT , trebuie s-o recunosti . Respect M. Cooper !

 3. O întâmplare de pomină! Una e competența profesională, pregătirea teoretică și alta e istețimea și spiritul practic. Iar cei mici știu să rezolve problemele în cel mai simplu mod. Simplu și practic! Când creștem și ne maturizăm, devenim „specialiști” în complicat viața! Așa că… să mai luăm aminte și la spusele copiilor.
  Numai bine! 🙂

  • Adevarat, noi „oamenii mari” stim sa complicam lucrurile la care” pretindem” ca ne pricepem . Greu sa fim dominati de simplitate. Sa ai o saptamana plina de lucruri care sa te faca fericit ! 🙂

Lasă un comentariu