Destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale

Dacă destinul nu depinde de tine, cu siguranță de tine depinde ce faci cu ceea ce îţi dă destinul. A prelua controlul asupra propriei tale vieţi înseamnă a-ţi asuma responsabilitatea propriei tale persoane, a accepta ideea că ceea ce eşti, ceea ce poţi deveni nu depinde decât de tine şi numai de tine. Este lesne  să observi că viaţa multor oameni este controlată de alţii, de diverse probleme, de stări emoţionale negative, de temeri, de amintiri triste, de diferite situaţii din trecut sau actualitate, și nu de ei înșiși.

Se spune că a fost odată un văduv, care locuia împreună cu cele două fete ale sale, fete care erau foarte curioase și inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări. La unele știa să le răspundă, la altele nu.

Cum își dorea să le ofere cea mai bună educație, într-o zi și-a trimis fetele în vacanță la un un înțelept. Înțeleptul știa întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.

La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru, pe care plănuia să îl folosească, pentru a-l înşela pe bătrânul ințelept.

– Ce vei face? o întrebă sora ei.

-O să ascund fluturele în mâinile mele și o să întreb înțeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile și-l voi lăsa să zboare. Dacă va zice că e viu îl voi strânge și îl voi strivi. Și astfel orice răspuns va avea, se va înșela.                                     

Cele două fete au mers într-o clipă la înțelept și l-au găsit meditând.

– Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort?

Foarte calm, înțeleptul surâse și îi zise:

– Depinde de tine… fiindcă e în mâinile tale.

Așa este și viața noastră, prezentul și viitorul nostru. Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge, noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu.

Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea!

Cu siguranță scurgerea timpului , vremea de afară nu sunt în mâinile noastre ,deci nu avem cum să le influențăm. De noi însă, depinde starea noastră sufletească, de noi depinde, de multe ori, zâmbetul celorlalţi pe care putem să-l producem fie şi cu o vorbă bună, sau doar zâmbindu-le persoanelor respective indiferent dacă sunt străine sau nu.

Da, da, viața ta depinde doar de tine. TU decizi când, unde și în ce fel vei reacționa la ceea ce “se întâmplă” în viața ta. Tu vei alege , tu vei hotărî , asta pentru că destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale.

4 comentarii la articolul “Destinul tău nu depinde de întâmplare, ci de alegerile tale

  1. Sf. Paisie Aghioritul: Dumnezeu pe toate le cunoaşte de mai înainte, dar nu hotărăşte de mai înainte – numai turcii cred în ceea ce este scris, în Kişmet( În soartă, în destin (n. ed. rom.).). Dumnezeu ştie că un anumit lucru se va face aşa, însă omul îl face din lipsa lui de minte. Nu Dumnezeu a dat poruncă, ci vede până unde va ajunge răutatea oamenilor şi că părerea lor nu se va schimba. Nicidecum că aşa a rânduit Dumnezeu.

  2. Avem multe pârghii pentru a ne influența destinul, dar nu putem să-l decidem în totalitate. Oricum, trebuie să încercăm mereu, altfel viața e doar un scenariu de film plictisitor.
    Salve cerești din Seini, cu ajutorul naturii, dragă prietene! 🙂

    • Asa este , draga Petru, incercarea moarte n-are, asa ca merita sa incercam mereu sa facem sa ne mearga mai bine. O zi cu mult senin prin suflet , iar pe afara mai racoare , asa cum iti place tie.

Lasă un comentariu