Exemplul nu este principalul mijloc de a-i influența pe alții, este singurul

O teribilă furtună se abătu asupra mării. Vântul sufla înghețat, brăzdând apa și înălțând-o în valuri uriașe care se repezeau spre mal lovindu-l cu putere și producând curenți care pătrundeau în adânc ca plugurile de oțel și smulgeau din loc viețuitoarele marine, crustaceele și moluștele, purtându-le la zeci de metri de țărm.    Citeste mai mult

Top 10 citate celebre…de la Rudyard Kipling citire

          Joseph Rudyard Kipling a fost un poet și prozator britanic, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1907. Este celebru prin povestirea sa pentru copii „Cartea Junglei”, romanul indian de spionaj „Kim”, poemele „Gunga Din” și „If— „, numeroase schițe și nuvele.Anul nașterii: 30 decembrie 1865, Mumbai, India
          Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții :

1.Curajul nu este absenţa fricii, este dominarea ei

2.Cea mai proastă femeie poate conduce un bărbat inteligent, dar e nevoie de o femeie foarte inteligentă pentru a conduce un prost

3.Forţa lupului stă în haită, forţa haitei stă în lup

4.Cuvintele sunt, desigur, cel mai puternic drog folosit de omenire

Citeste mai mult

Top 10 citate celebre…de la Mihai Eminescu citire

Imagini pentru Am înţeles că un om poate avea totul neavând nimic şi nimic având totul.

 

            Mihai Eminescu (1850 – 1889) s-a născut la Botoșani, pe 15 ianuarie 1850 și a început școala direct în clasa a III-a. Scria poezii pe ascuns, asta pentru că tatălui său nu-i plăceau poeții. Era un mare patriot . Cu oricine se întâlnea, Eminescu îl saluta cu „Trăiască naţia!”.

            A trăit puțin dar a făcut multe . Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții : 

1.Am înţeles că un om poate avea totul neavând nimic şi nimic având totul.

2.De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.

 

3.Egalitatea nu există decât în matematică

4.Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.

Citeste mai mult

Învaţă de la vultur când umerii ţi-s grei şi du-te la furnică sa vezi povara ei

O vorbă înțeleaptă spune că  oamenii înțelepți învață din propriile greșeli, iar oamenii cei mai înțelepți învață din greșelile altora și din succesele lor . Mare adevăr, dar aș mai completa – cu cât învățăm mai repede cu atât mai bine pentru noi și cei din jurul nostru, așa cum spune  un vechi proverb,  “Omul este ca şi copacul. Dacă de mic se strâmbă, anevoie se mai îndreaptă”. 

        O frumoasă lecție de viață ne învață  poezia ” Învață de la toate” . Versurile  pline de tâlc și înțelepciune  purtate minunat de muzica Adrianei Ausch  nu au cum să nu te pună pe gânduri și sunt  numai bune pentru liniștea sufletului si neliniștea minții .Nu se cunoaște cu exactitate   autorul acestei poezii neprețuite(poate autor necunoscut, poate traducător din lirica norvegiană, sau poate al nostru român Traian Dorz ), dar  indiferent cine ar fi , merită mulțumiri din toată inima.  Dacă ai răbdare și liniște citește mai jos și fii cu băgare de seama, merită :

         Învaţă de la apă să ai statornic drum              

         Învaţă de la flăcări că toate-s numai scrum

         Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi

         Învaţă de la stâncă cum neclintit să crezi Citeste mai mult

Hrănește- ți oportunitățile și lasă problemele să moara de foame

Am să zăbovesc foarte puțin pe subiectul PROBLEME …cunoaștem ” problema” , toată lumea are  probleme. De regulă , fiecare  are cele mai multe probleme, iar problemele lui sunt cele mai importante din univers. Cine le alimentează oare?!! Bineînțeles  că noi. 

Doamne plângăcioși mai suntem !  „Toate mi se-ntâmplă numai mie” , nu  vi se pare cunoscută această placă ?!!! Se spune că „problemele cresc  , precum copiii,  dacă le hrănești ,așa că ai mare grijă ce hrănești….copiii trebuie hrăniți pentru a crește , dar problemele nici într-un caz.  Corect ar fi  ca să-ți hrănește-ți oportunitățile și lasă problemele să moară de foame !

Dacă ne facem probleme din orice , plus le mai și alimentăm mereu , nu avem cum să profităm de OPORTUNITĂȚILE  care trec pe lângă noi, sau trecem noi pe lângă ele. Să știți că și oportunitățile  , precum problemele sunt foarte multe pe lumea asta  , și apar  altele și altele, mereu , mereu.  Marea problema este însă ,că toate oportunitățile sunt deghizate în provocări.  Citeste mai mult