Top 10 citate celebre…de la Francis Bacon citire

 

          Francis Bacon a fost un filosof, om de știință, jurist, orator, autor englez. A trăit la curtea engleză în timpul domniei lui Elisabeta I a Angliei și apoi în timpul domniei lui Iacob I al Angliei. Nu trebuie confundat cu Francis Bacon sau cu filozoful Roger Bacon. A fost Procuror General și Lord Cancelar al Angliei.Anul nașterii: 22 ianuarie 1561, York House, Londra, Regatul Unit.

           Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții :

1.Oamenii se tem de moarte, cum se tem copiii să umble în întuneric

2.Unele cărţi sunt gustate, altele înghiţite, dar prea puţine sunt mestecate şi digerate

3.Un nume bun e ca o alifie prafumată. El pătrunde peste tot şi nu dispare uşor

4.Evită bucuriile şi veseliile prea mari

Citeste mai mult

Top 10 citate celebre…de la Elbert Hubbard citire

           Elbert Green Hubbard a fost un scriitor, editor, artist și filosof american. Crescut în Hudson, Illinois, a avut timpuriu succes ca vânzător ambulant pentru Larkin Soap Company. Anul nașterii: 19 iunie 1856, Bloomington, Illinois, Statele Unite.
           Iată câteva din cele mai frumoase citate pe care ni le-a lăsat ,spre liniștea sufletului și neliniștea minții :

1.Genialitatea poate avea limitările sale, dar prostia nu are acest handicap

2.Reţeta pentru o ignoranţa perpetuă: Fii satisfăcut de opiniile tale şi mulţumit de cunoaşterea ta

3.Învăţătorul este acela care face să crească două idei acolo unde există doar una

4.Orice om e prost cel puţin cinci minute pe zi; înţelepciunea constă în a nu depăşi această limită

Citeste mai mult

Suntem oglinda propriilor prejudecăți

 

           „Prejudecata este părere fără judecată.”( Voltaire), adică îți dai cu părerea înainte de a judeca(pre…judecată), te temi de toate înainte de a încerca , că o fi , că o păți,etc. Prejudecățile ne țin pe loc, ne limitează libertatea de mișcare și nu ne permit sa privim dincolo de aparențe,asta pentru ca ,nu i asa,  „aparențele înșeală” spune o vorba din popor…

        Era pe  finalul unei zile, când un sătean se așeză  pe banca de lângă poarta curții sale și privea cum soarele apune alene și frumos.

– Pe drum trecu un om care se întorcea de la câmp.  După ce îi dădu binețe , acesta gândea în sinea lui despre cel așezat pe bancă: „Ce om leneş , în loc să fie la muncă, el stă cât e ziulica de  mare fără să facă nimica  …” Citeste mai mult

La cinci minute după ce ne trezim uităm jumătate din ceea ce am visat.Dacă nu știați , aflați acum…(51)

Image result for INVATA1. În medie, o ființă umană petrece aproximativ 6 ani din viață visând(ceea ce înseamnă cam două ore pe noapte).

2. Începând cu vârsta de 10 ani avem, în medie, între patru și șase vise în fiecare noapte. Ceea ce înseamnă între 1.460 și 2.190 de vise în fiecare an.

3. La cinci minute după ce ne trezim uităm jumătate din ceea ce am visat. Iar după zece minute uităm 90% din ceea ce am visat. Altfel spus: visăm de fiecare dată. Doar că, uneori, nu ne amintim că am visat.

4. Nu toată lumea visează în culori: 12% dintre oameni visează doar în alb și negru (și, evident, restul visează în culori). Potrivit unui studiu din 2008, cele mai multe persoane care visează alb-negru sunt persoane vârstnice. Ceea ce ar putea avea legătură cu faptul că acestea au apucat televiziunea în alb-negru. Citeste mai mult