Cât de ZGÂRCIŢI sunt de fapt cei mai bogaţii oameni ai lumii

Maestrul şahist Charles A. Jaffe, un american de origine belarusă, obişnuia să spună că “Nu averea te face bogat, ci felul în care cheltuieşti.” Nu e de mirare însă că mulţi dintre cei mai bogaţi oameni din lume au obiceiul de a economisi fiecare bănuţ; această mentalitate le-a fost de folos, dealtfel, atunci când s-au îmbogăţit, relatează Time. Astfel de obiceiuri ar putea fi folositoare oricui.

1. Mark Zuckerberg conduce o maşină de 30.000 de dolari

Deşi îşi permite să cumpere câte un Ferrari pentru fiecare zi din lună, fondatorul Facebook conduce o maşină absolut comună: Volkswagon GTI cu transmisie manuală, care costă doar 30.000 de dolari.

2. Warren Buffet locuieşte în aceeaşi locuinţă pe care a cumpărat-o în 1958, cu 31.500 de dolari.

Warren Buffet este unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, dar locuieşte de mai bine de 50 de ani în casa cu cinci dormitoare din Omaha. Despre cumpărarea acesteia spune că este “Una dintre cele mai bune trei investiţii pe care le-am făcut vreodată.”

3. Bill Gates poartă un ceas de 10 dolari

Nu numai că nu îl interesează ceasurile Rolex şi poartă un ceas de 10 dolari, dar în locuinţa sa nici măcar nu există o maşină de spălat vase.

Citeste mai mult

Ce facem pentru pacea lumii?

Băiețelul de 4 ani îşi întreabă într-o seară tatăl ce e acela un război. Auzise expresia la radio, la ştiri. Tatăl răspunde:

-Vezi tu dragul meu. Două ţări nu se înţeleg şi ajung să se lupte. De exemplu dacă între Statele Unite şi Anglia apare o neînţelegere…
Mama îl întrerupse:                                                                                     

– Nu vorbi prostii. Între Anglia şi America nu sunt niciodată conflicte.

-Dar ce importanţă are, replică tatăl. Dădeam şi eu un exemplu. 
-Cu exemple de-astea vrei tu să făci copilul să înţeleagă, ripostă 
mama. Îi umpli capul numai cu prostii.

– Măcar eu i-l umplu cu ceva, răspunse tatăl, dacă ar fi după tine, ar rămâne cu el gol. Citeste mai mult

Vinul roşu reduce colesterolul. Ceapa şi usturoiul, la fel …

Înainte de a apela la suplimente alimentare şi vitamine pentru a mai reduce din nivelul colesterolului „rău“ – LDL – specialiştii recomandă să introducem în dietă acele alimente care pot face acest lucru în mod natural. Printre băuturile şi alimentele care ne pot fi aliate se numără vinul roşu, ceapa, usturoiul şi fasolea. Dar nu numai. Citeste mai mult

Despre a-i pune pe ceilalți pe primul loc

Ori de câte ori rostim Tatăl Nostru ar trebui să ne dăm seama că această rugăciune se concentrează  asupra comunității, nu se referă doar la mine ,ci la noi toți. Dacă spunem această rugăciune de suflet ,merită să ne gândim la modul cum începe . Astfel, spunem „Tatăl Nostru” și continuăm cu „dă-ne nouă” , nicidecum cu „dă-mi mie”.

Merită să citim împreună un minunat poem al lui Charles Royden, care spune totul despre a-i pune mereu pe ceilalți  din jurul nostru în prin plan:

 

        Nu poți să spui Tatăl Nostru rostind, chiar și o singură dată „Eu”.

             Nu poți să rosti  Tatăl Nostru spunând, chiar și numai o dată “mie”.

       Nu poți spune Tatăl Nostru  fără să te rogi și pentru ceilalți.

             Deoarece atunci când ceri pâinea “noastră” cea de toate zilele,

        Îi incluzi acolo și pe frații și surorile tale !

              Toți fiii lui Dumnezeu sunt incluși în fiecare frază în parte. Citeste mai mult

Cele mai PUTERNICE antibiotice NATURALE. Le poți lua fără rețetă…

        Antibioticele omoară bacteriile, însă nu fac diferența între bacteriile bune și bacteriile rele. Bacteriile bune stimulează sistemul imunitar și contribuie la prevenirea bolilor cronice. Dar de fiecare dată când iei antibiotice, bacteriile benefice din intestine sunt distruse. Pentru a proteja bacteriile bune din organism, poți înlocui antibioticele clasice cu antibioticele naturale care nu au efecte secundare.  Iată care sunt cele mai eficiente:

1. Mierea de albine

Mierea a fost folosita ca agent antibacterian cu mult inainte de aparitia antibioticelor sintetice. Astazi, a fost stiintific demonstrat ca mierea are proprietati antibacteriene si poate trata arsurile si iritatiile pielii. De asemenea, curata dintii si gingiile de bacterii. Atunci cand tratati ranile si inflamatia este foarte important sa alegeti tipul potrivit de miere. Cea mai inchisa la culoare are proprietati antibacteriene mai puternice. Citeste mai mult