Vinetele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

Vinetele – legumele care ţin cancerul la distanţă | Agenția de presă Rador1.Vinetele conţinfier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că se consumă pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale

2.Vreme de câteva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetările recente i-au validat acest rol, datorită cantităţii mari de fibre şi a nivelului scăzut de carbohidraţi solubili din vinete

3.Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde au crescut ca plante sălbatice şi au fost cultivate pentru prima dată în China, iar în Europa au devenit foarte populare în timpul Evului Mediu, atunci când au fost aduse prima dată de către maurii din Africa de Sud

4.Conţinutul crescut de fibre din vinete protejează tractul digestiv, împiedicând astfel apariţia cancerului de colon Citeste mai mult

Cuișoarele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

Cuişoare (Eugenia caryophyllata)1.Cuisoarele sunt unul dintre condimentele specifice ale zonelor asiatice, originare din tari precum Indonezia, India, Pakistan si chiar zone din Africa de Est. Cuisoarele provin din insulele Maluku din Indonezia

2.Au proprietati antibacteriene. Au fost testate proprietatile antibacteriene ale cuisoarelor contra mai multor patogeni umani. Extractele din cuisoare au fost suficient de puternice pentru a ucide acesti patogeni

3.Cuisoarele, ca multe alte condimente originare din Asia, au un istoric lung. In secolele XIII si XIV, erau transportate din Indonezia catre China, India, Persia, Africa si Europa. In aceasta perioada cuisoarele aveau un pret ridicat, ceea ce a dus la declansarea mai multor razboaie pentru detinerea monopolului asupra productiei si a distributiei. S-au purtat multe razboaie pentru a controla insulele Maluku in perioada medievala si moderna. Olandezii au obtinut victoria si au detinut controlul asupra insulelor Maluku o lunga perioada de timp. In ziua de azi, cuisoarele sunt un produs comercial important in intreaga lume

4.Cuisoarele imbunatatesc digestia prin stimularea secretiei de enzime digestive Citeste mai mult

Păpădia și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Cum scapi de papadia din gradina odata pentru totdeauna1.Păpădia este o plantă originară din Grecia şi a fost numită Taraxacum Officinale, adică „Remediu oficial pentru boli”. Este acea mică floare galbenă care se transformă în puf magic şi care creşte peste tot în România

2.Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor şi fier. Frunzele conţin o cantitate mai mare de vitamina A decât morcovii, de asemenea vitaminele B, C şi D

3.Are puterea de a vindeca atât de multe boli, încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Întreaga plantă are efecte curative datorită compuşilor care se întâlnesc atât în petalele, tulpina şi rădăcini

4.Florile, rădăcinile şi frunzele de păpădie sunt folosite în medicina tradiţională, în special pentru un ficat sănătos şi pentru un bun sistem digestiv
Citeste mai mult

7 motive ca să mănânci CIREŞE. Ce proprietăţi benefice au fructele-vedetă ale sezonului

În clasamentul celor mai atrăgătoare fructe cireşele sunt cu siguranţă în top. Dar se pare că aceste fructe-vedetă ale sezonului au mai multe calităţi decât aspectul care pur şi simplu îţi lasă gura apă când treci pe lângă ele. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cireşele au numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Citeste mai mult

Avocado și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Avocado - BBC Good Food1.Avocado este bogat în acid folic. Această vitamină, care joacă un rol în creșterea și dezvoltarea celulelor, este bună pentru copii

2.Poate înlocui majoritatea grăsimilor.Conține 75% grăsimi bune

3.Avocado este o boabă. Odată cules, se coace ca un fruct de livadă.

4.Avocado este singurul fruct care conține mai puțin de un gram de zahăr

Citeste mai mult