Laptele și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Lapte - Wikipedia1.Laptele natural este unul dintre rarele alimente in care sunt prezente toate elementele nutritive de baza, intr-o proportie optima: proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) si lipide (3,5-4,5%), dar si mineralele indispensabile vietii.

De preferat este sa nu-l fierbeti, deoarece prin fierbere acesta isi pierde enzimele esentiale.

2.Este benefic pentru piele. Continutul de amino acizi  ajuta la curatarea pielii. De asemenea, laptele face pielea mai ferma si mai fina si ii confera stralucire.

3.Laptele este benefic si pentru sanatatea dintilor. Consumul de lapte reduce aciditatea din gura , combate aparitia tartrului si ne scuteste de vizite pe la cabinetele de rtomatologie.

4.Obiceiul de a bea lapte a aparut acum aproximativ 10.000 de ani, mai intai in Afganistan si Iran, iar apoi in Africa si Turcia. Citeste mai mult

Hameiul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Culturile de hamei, la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. Producţia de peşte, minus 30%1.Hameiul este o plantă medicinală cunoscută sub numele de hop este ingredientul utilizat în fabricarea berii și care vă oferă gustul mai mult sau mai puțin amar care caracterizează această băutură în funcție de cantitatea de hamei pe care o conține

2.Este un relaxant al sistemului nervos central si poate constitui un bun tratament pentru îmbunătățirea insomniei

3.Proprietățile medicinale ale acestei plante sunt următoarele: este sedativă, analgezică, hipnotică, astringentă, tonică amară, digestivă, depurativă, diuretică, antiseptică și vulnerabilă.

4.Calmeaza  anxietatea si îmbunătățiți cazurile de melancolie Citeste mai mult

Leurda și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum…

Leurdă – condiment, utilizare, plantă | Kotányi1.Cunoscuta şi sub denumirea de”usturoi sălbatic”, leurda creşte în păduri ,iar frunzele sale, cu un uşor iz de usturoi, sunt o sursă bogată de sănătate mai ales când sunt consumate crude, în salate

2.Pe langa sulfura de alil ce da gustul si mirosul caracteristic, leurda contine vitamina A si C, saruri minerale de calciu, fier, natriu, cupru si fosfor, ea fiind foarte buna pentru imbunatatirea memoriei

3.Numele latinesc al leurdei este Allium ursinum, usturoiul ursului, în traducere. Este o plantă medicinală care creşte în zona alpină sau în câmpii cu sol fertil, iubitoare de umiditate

4.Leurda este unul dintre leacurile din lunile de primăvară pe care natura le oferă pentru ca organismul să se cureţe de toxine şi să îşi întărească sistemul imunitar
Citeste mai mult

Vinul roşu reduce colesterolul. Ceapa şi usturoiul, la fel …

Paharul cu vin rosuÎnainte de a apela la suplimente alimentare şi vitamine pentru a mai reduce din nivelul colesterolului „rău“ – LDL – specialiştii recomandă să introducem în dietă acele alimente care pot face acest lucru în mod natural. Printre băuturile şi alimentele care ne pot fi aliate se numără vinul roşu, ceapa, usturoiul şi fasolea. Dar nu numai. Citeste mai mult

Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre mere

Mere rosii la punga, 2Kg - Auchan onlinePână în momentul de faţă putem vorbi de trei mere datorită cărora lumea a trecut prin schimbări importante 🙂 ,  fără existenţa lor probabil totul ar fi fost foarte diferit în ziua de azi. 🙂 Conform celor de la  BBC „cele trei mere care au schimbat lumea” sunt: mărul Evei, al lui Newton şi al lui Steve Jobs. Este un motiv în plus  pentru a vă convinge să consumați mere zilnic , asta și pentru că “Un măr pe zi ține doctorul departe”. Citeste mai mult