Alimente care îți iau durerea de cap cu mâna.

Atunci când te doare capul, ai face orice să scapi de această senzație neplăcută. De cele mai multe ori, asta înseamnă să iei o pastilă, fără să te gândești la efectele adverse pe care le-ar putea avea. Dacă încerci să reduci numărul de pastile pe care le iei, sau, cel puțin, să le limitezi consumul doar pentru cazurile grave, atunci, trebuie să știi că ajutorul tău în cazul durerilor de cap poate veni de la raionul de legume și fructe al oricărui supermarket.

Iată ce alimente trebuie să consumi imediat pentru a scăpa de durerea de cap: Citeste mai mult

Apa cea de toate zilele… o emoţie curgătoare

Câtă apă bei pe zi? Câtă apă ai băut deja până acum, când citești acest articol?
Ok, ia-ți paharul cu apă lângă tine și haide să vedem de ce doctorii din lumea întreagă nu obosesc să ne îndemne: „Beți apă! Beți apă!”In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa. Dupa ce ne nastem suntem apa peste 80%. Ca adulti, putin peste 70%. Citeste mai mult

Zmeura și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum

1.Zmeura  te ajută să lupţi cu anemia sau oboseala, prin faptul că are un conţinut important de fier, cupru, magneziu, care pot ajuta la producerea de globule roşii. 

2.Consumul de zmeură te ajută să lupţi cu kilogramele în plus, pentru că este slabă în calorii şi bogată în fibre, care reuşesc să sadă nivelul de colesterol. Zmeura protejează vasele de sânge de depunerile de grăsime care pot apărea. 

3.Potrivit unor cercetări, consumul de zmeură ar putea ţine departe apariţia unor boli precum cancerul  sau afecţiunile cardiovasculare. 

4.Datorită faptului că are un conţinut important de vitamina B şi acid folic, consumul de zmeură te poate ajuta atunci când ai probleme emoţionale, stări de supărare sau o depresie uşoară. Nutriţioniştii mai spun şi că prin conţinutul de potasiu, consumul de zmeură ţine departe atacul miocardic şi menţine tensiunea în limitele normale. 
Citeste mai mult

Flori de primăvară, din pădure adunate: curiozităţi despre „vestitorii primăverii“ şi utilizări medicinale

Alături de ghiocei, la început de primăvară răsar şi alte flori care anunţă sfârşitul sezonului rece. Dincolo de florile pur decorative, există şi plantele care pot fi consumate sub formă de salate sau alte mâncăruri delicioase şi sănătoase.

Iată câteva flori de primăvară, din pădure adunate: Citeste mai mult

Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre ciocolată

1. Un consum moderat si regulat de ciocolata ne face mai inteligenti. Cel putin asta deducem din studiu conform caruia exista o stransa legatura intre cantitatea de ciocolata consumata la nivelul unei tari si numarul de laureati Nobel pe care acea tara ii da.

2. Cea mai lunga perioada din istoria sa, ciocolata a fost consumata in stare lichida.

3. In perioada infloritoare a imperiului Aztec, boabele de cacao erau folosite ca moneda de schimb. Imparatul aztec Montezuma II obisnuia sa consume peste 50 cesti de ciocolata pe zi.

4. Conform oamenilor de stiinta, consumul de ciocolata face ca inima sa bata mai tare decat in momentul unui sarut. Citeste mai mult