PREZENTUL , bunul nostru cel mai de preț

Imagine similarăUn creștin se chinuia mereu din pricina diferitelor probleme pe care trebuia să le rezolve. Se neliniștea, neștiind ce sa facă mâine, ce să facă poimâine, ce să facă săptămâna viitoare. Iar toată grija aceasta îi sufoca sufletul, lucru ce-l făcea foarte nefericit.

Într-o noapte însă, acest om a avut un vis. Mergea cu un sac în spate pe un drum ce nu se mai sfârșea. Povara era grea și, la un moment dat, s-a oprit să se odihnească. Dar când a vrut să se ridice și să-și continue drumul, a observat că era cu neputință să-și mai ridice sacul. Atunci l-a deschis să vadă ce are înăuntru. Și ce a văzut? O mulțime de pachețele mici. Pe unele scria: „Acesta este pentru mâine”.

Pe altele: „Acesta este pentru poimâine”. Iar pe unul era scris:

„Acesta este pentru astăzi”. Și foarte ciudat, acesta era foarte ușor. Așadar, a lăsat toate pachețelele și a luat numai pe cel pe care scria: „Acesta este pentru astăzi”. L-a luat cu multă bucurie și și-a continuat drumul.

Când s-a trezit, creștinul și-a dat seama că visul său a fost o lecție, care exprima o realitate tragică. Grija pentru mâine, pentru poimâine, pentru săptămâna viitoare, pentru luna sau anul viitor, umple sufletele noastre cu stres, neliniște și teamă, care ne alungă pacea și ne fac ca greutățile vieții să nu le putem ridica.

Pentru a ne slobozi de aceste clipe de neliniște, Domnul ne-a spus acele cuvinte nemuritoare: „Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei” (Matei 6, 34).

Mult adevăr în această povestioară. Se pare că am devenit cu toții adevărați „administratori” al grijilor noastre , uitând  că momentul PREZENT este bunul nostru cel mai de preț, ba mai mult , este tot ce  avem. 

Așadar, atunci când îngrijorările și gândurile rele își fac loc în interiorul tău, ai face mult mai bine  să dai atenție lui Aici și lui Acum.

Fii prezent ! 

 

7 comentarii la articolul “PREZENTUL , bunul nostru cel mai de preț

  1. Exceptional spus si mai ales gandit caci , IERI A FOST si nu-l mai putem intoarce , MAINE 😉 … nu se stie ce-aduce deci palpabil , n-avem decat AZI , adica PREZENTUL , iar daca nici p’asta nu-l pretuim la justa-i valoare , atunci chiar ne meritam lacrimile si regretele de final . Acesta-i motivul pentru care eu iubesc doar clipa , cu riscul de-a fi batjocorit si respins de majoritatea celor ce mai cred in himere . Respect M. Cooper , ca de obicei ai pus degetul pe rana !

    • Foarte bine zis, draga Petru ! Mai ales ca ne facem ziua mai buna si plina de speranta daca procedam asa.
      O zi de ASTAZI plina de bucurii ! 🙂

Lasă un comentariu