Cinci alimente și băuturi care te îmbătrânesc mai repede și te îngrașă

Cinci alimente și băuturi care te îmbătrânesc mai repede și te îngrașă

” Cea mai bună băutura este apa de izvor , daca pui o picătură la un litru de lichior ” 🙂
Așa spune-o vorbă din popor ! Sau,
” Cea mai buna legumă, este  carnea” 🙂 spune-aceeași vorbă din popor !

Să fie oare chiar așa? Am găsit în doctorulzilei.ro, un articol care merită citit cu mare atenție și luare aminte.

„Alimentele pe care le consumăm zilnic influenţează atât aspectul exterior, cât şi încrederea în sine. Mulţi dintre conservanţii adăugaţi alimentelor cauzează daune ireversibile asupra sănătății noastre.
Acizii graşi trans – cea mai mare cantitate de grăsimi nesaturate se găseşte în cartofii prăjiți, floricelele de porumb, dulciuri, chips-uri, biscuiţi, margarină şi altele. Consumul lor provoacă obezitate şi boli cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă susţin că îmbătrânirea este o boală inflamatorie cronică, astfel încât persoanele care exagerează cu acest tip de alimente par mai bătrâne decât sunt în realitate.
Băuturile carbogazoase – Consumul excesiv poate provoca boli ale ficatului şi insuficienţă cardiacă, precum şi apariţia cariilor. Potrivit cercetătorilor, cantităţi exagerate din aceste băuturi pot provoca o piele ternă și îmbătrânire. Experţii recomandă înlocuirea dulciurilor cu ciocolata neagră, bogată în cacao şi a zahărului cu mierea.

Consumul de sare – În loc de sare, este mult mai indicată adăugarea altor condimente în mâncăruri, evitându-se astfel pericolul de îmbătrânire.
Carnea procesată – Salamul, cârnații, șunca, slănina conțin o mulțime de conservanți, care cauzează probleme ale pielii și provocă o mulțime de procese inflamatorii în organism. Utilizarea lor excesivă încetinește producția de colagen în organism, iar atunci când aceasta este insuficientă, pielea îmbătrâneşte. Experţii recomandă creşterea consumului de pește.
Alcoolul – Consumul său excesiv provoacă acnee, dermatită și riduri.”

Este foarte adevărat că „a îmbătrâni este singura cale de a trăi mai mult”( o spune chiar Voltaire), dar cu cât se-ntâmplă mai târziu cu atât mai bine , iar asta depinde foarte mult de ce și cât  „băgăm” în gură.

10 comentarii la articolul “Cinci alimente și băuturi care te îmbătrânesc mai repede și te îngrașă

 1. „… dacă la o picătură, pui un kil de vinișor”, e varianta pe care o fluturam eu pe la mese, în tinerețe. Bag de seamă că greșesc doar cu cartofii pai și slănina, dar și aceea de casă. 😉
  Sănătate și poftă bună la alimentele „curate”, dragă prietene! 🙂

  • Mai trebe dat de lucru organismului nostru din cand in cand(apropo de cartofii pai si slanina de casa) , ca altfel prea se lasa pe tânjală si terbuie sa si mai scoata „armele” de aparare la atac. …totul este sa nu exageram.
   O zi de sarbatoare minunata sa ai, draga Petru !

   • Și dincolo de alimentație, te opui îmbătrânirii cu starea ta de spirit, cu ceea ce îți spui tu că ești, că poți…Eu am deja cinci note de 10 în catalogul vieții, dar m-aș alătura cu drag oricând jocului copiilor. Și în loc să mă deprim în legătură vârsta, îmi mai spun din când în când: „Omule, dar mai maturizează-te și tu odată !” Doar așa…să mă răsfăț, pentru că îmi place întocmai cum sunt.

 2. O (alta) vorba din bătrâni, spune sa faci ce zice popa, nu ce face popa, asa ca, oricât as încerca, la înghețată nu renunț! 🙈 Dar ii pun alături un pic de limonada cu menta și un strop de miere, asa, ca să dau Cezarului ce e al Cezarului😉…
  Zi frumoasa și ție!

 3. ” Trebuie sa mananci ca sa traiesti si nu sa traiesti ca sa mananci ” . Avarul de Moliere actul1 scena 1 .

  • Mare adevar grait-a avarul lui Molierre, chiar daca la el afirmatia avea un cu totul alt scop decat sanatatea :)….Multa sanatate , ca-i mai buna decat toate, draga Marian !

Lasă un comentariu