Mulțumește-te cu ceea ce ai !

Acum câteva zile am aflat pe internet un filmuleț de-a dreptul „grăitor”, care m-a impresionat în mod deosebit.Este despre cum noi oamenii tânjim după lucrurile altuia în loc sa ne bucurăm de ale noastre și mai ales de sănătatea cu care ne-a înzestrat bunul Dumnezeu.

Foarte sugestiv filmulețul, nu-i așa ? Vă mai propun și câteva  versuri ale lui Radu Iftinoiu care întregesc mesajul :

Dacă-ţi vine-aşa în minte un cuvânt rău, de ocară,
Şi-a ta limbă este gata să îl dea pe el afară,
Tu gândeşte-te, creştine, cu smerenie firească
La un mut, ce tot ascultă, dar nu poate să vorbească.

Când te-apasă neputinţe, când picioarele te dor,
Când vederea-ţi este slabă, sau auzul nu-i uşor,
Tu gândeşte-te, creştine, la cei fără de picioare,
La orbi, surzi şi paralitici, ce trăiesc aşa sub soare.

Așadar , viața , acest  cadou minunat pentru fiecare dintre noi , trebuie trăită în mulțumire , cu optimism și multă bunătate. Dacă facem asta vor veni și bucuriile vieții,  fix pe măsura a ce oameni suntem .

15 comentarii la articolul “Mulțumește-te cu ceea ce ai !

  • Foarte de acord cu tine ….Dacă suntem multumiti(nu acea automultumere, care te pune pe ” tânjalaȚ) vor veni și bucuriile vieții, fix pe măsura a ce oameni suntem .
   O zi minunata ! 🙂

 1. Foarte mult adevăr este transmis prin filmuleț, versuri și tot restul articolului!
  Recent, am avut o experiență care m-a învățat să apreciez ceea ce am și care mi-a arătat ce viață frumoasă am, chiar dacă eu credeam contrariul.
  Așa că da, trebuie să fim recunoscători pentru tot ce avem, mai ales pentru sănătate și oamenii dragi pe care îi avem alături!

  • Asa este…daca avem acea multumire sufleteasca pentru ce avem , vin , cu siguranta , si alte , alte realizari si bucurii .
   Zi faina ! 🙂

 2. Chiar asa-l cheama p’ala , Kalashnikov ?!! Pai sa sti ca si…Kalashnikov , a murit sarac lipit { gradul de general nu-i aducea o pensie suficienta pentru a satura toate gurile flamande din familia sa } si-n plus , a trebuit sa suporte si-o ancheta a nemtilor – statul sovietic nu s-a amestecat – care-l acuzau de furt de patent referitor la arma care-i poarta numele . Lasand la o parte asta , filmuletzul – de fapt finalul sau – este suficient de edificator pentru aceasta boala pe care-o avem de-a cere…ceea ce n-avem . Aceasta boala – asa cum bine sti – s-a instalat in ADN-ul nostru dupa caderea in pacat a primilor doi oameni iar azi a devenit dintr-o boala , un modus vivendi . Foarte important ceea ce spui matale in final : ” Tu gândeşte-te, creştine, la cei fără de picioare,
  La orbi, surzi şi paralitici, ce trăiesc aşa sub soare. Dacă facem asta vor veni și bucuriile vieții, fix pe măsura a ce oameni suntem .” Respect din inima M. Cooper si-ti doresc , sa ai un final de saptamana pe potriva gandurilor si dorintelor dumitale dar…in acord cu VOIA LUI DUMNEZEU AMIN !!!

  • Minunata remarca , draga Marian -BOALA pe care-o avem de-a cere…ceea ce n-avem .
   Tot binele din lume si multumiri alese pentru vorbirea ta deosebita ! 🙂

 3. Un filmuleț pe care ar trebui să-l vedem periodic, tocmai pentru a ne bucura de ceea ce avem. Altfel, uităm prea ușor și cădem în păcatul invidiei.

  • Asa este , draga prietene de peste deal. Din cand in cand merita sa ne mai „punem” filmulertul .
   O zi excelenta sa ai ! 🙂

 4. Extraordinar filmulețul! La fel și poezia. ”Mai binele este dușmanul binelui”! Iar noi, oamenii de azi, suferim mult din această cauză.
  Sănătoși să fim și să-i avem alături pe cei dragi. Asta e tot ceea ce contează cel mai mult! 🙂
  Numai bine!

  • Multumesc pentru cuvintele frumoase si adevarate , draga Alex…asa este sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara , iar daca ii avem alaturi de noi pe cei dragi, bucucuria nu are margini….o zi excelenta !

Lasă un comentariu