Păpădia, leac pentru numeroase afecţiuni

Imagine similară

         Rupte parcă din soare, florile de păpădie cresc peste tot, chiar şi pe marginea drumurilor poluate. În preparatele naturiste se folosesc atât florile, cât şi frunzele, tijele şi rădăcina. In ce boli este benefică păpădia :

 • Elimină excesul de apă din corp. I se mai spune şi lăptucă, guşa-găinii, păpălungă, iar francezii o numesc tradiţional „pissenlit“, adică „pipi în pat“. Foarte posibil ca denumirea să aibă legătură cu efectele diuretice excelente ale păpădiei. Dacă vrei să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată de păpădie. Culege şase tije cu tot cu flori, le speli şi le tai capetele, apoi le poţi consuma proaspete, două săptămâni. Regimul ajută şi în caz de gastrite, dischinezii biliare, gută, varice, ateroscleroză, diabet şi litiaze biliare. Fitoterapeuţii spun că după acest regim vei avea un tonus mai bun, datorită eliminării reziduurilor şi a apei în exces din corp.
 • Dizolvă pietrele la rinichi. Preparatele din păpădie, infuzia, capsulele şi tinctura au proprietăţi binefăcătoare în eliminarea pietrelor la rinichi. De asemenea, acestea îmbunătăţesc tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ai probleme cu acneea? Curele cu păpădie curăţă corpul de toxine şi reduc erupţiile cutanate. Bea zilnic, timp de două săptămâni, câte o cană de ceai de păpădie, preparat din o lingură de rădăcină uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită. 
 • Reglează nivelul colesterolului. Ceaiul de păpădie previne anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Mai mult, acţionează şi în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Ultimele studii arată efecte pozitive şi în prevenirea diabetului şi a unor forme de cancer. Ca să beneficiezi de calităţile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Remediul se obţine din una sau două linguriţe de plantă lăsată la infuzat cinci minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte. Acest tratament poate dura 14 zile, dar medicul fitoterapeut îţi va spune exact durata curei cu păpădie, în funcţie de cât de gravă este afecţiunea de care suferi.

Sursa: click.ro

Ș-apoi când iarba se umple de păpădii galbene, pare că soarele a presărat picuri de strălucire peste această lume. Ne „clătim ” noi ochii cu această „frumuseţe cu praf de aur”  dar să nu uităm și calitățile păpădiei de adevărat elixir pentru sănătatea noastră.

Este una dintre primele plante care apar primăvara, „trage” peste tot unde este verdeaţă şi o putem găsi până la sfârşitul toamnei. 

Tot binele din lume !

14 comentarii la articolul “Păpădia, leac pentru numeroase afecţiuni

 1. Mi-ai amintit de încercările maică-mii de a introduce verdețuri- surpriză în farfuriile noastre :).Este usor amăruie, dar merge amestecată în salată. Nu e rău, radicchio este și mai amar decât păpădia dar după ce dai o groază de bani pe el, nu se mai plânge nimeni :).

 2. Eu am primit sirop de păpădie, e ca şi consistenţă aproape de miere aşa că iau câte o linguriţă când îmi amintesc, sper să facă bine.

 3. O adevărată minune a naturii. Toate florile primăverii sunt frumoase, dar o pajiște plină de păpădii înflorite este o ceva de vis. Mâine… ceai de păpădie neapărat!
  Numai bine și zile pline de bucurii! 🙂

  • Cu adevarat mirifica o pajiste intinsa plina de papadii ! Bine faci , draga Alex ,ca ai trecut pe ceaiul de papadie, sanatatea i garantata !
   O zi excelenta sa ai , iar saptamana sa-ti iasa asa cum ti-o doresti tu ! 🙂

 4. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate, păpădia e și floarea romanticilor îndrăgostiți, a poeților inspirați și a altor artiști impresionați de culoarea și gingășia ei.

  • Bine de stiut – floarea romanticilor îndrăgostiți, a poeților inspirați . Multumesc pentru inspirata completare, draga Petru . S-apoi cum sa nu te inspire aceasta minunata floricira, parca rupta din soare.
   De peste deal, o zi plina de liniste si pace in suflet si o saptamana frumoasa ! 🙂

Lasă un comentariu