Binele aduce bine, nu-i așa ?

 

colt de suflet dimineata5         
          Bine faci, bine găseşti spune un vechi proverb românesc . Atunci când dăruiești din suflet fără a aștepta ceva în schimb ,  Cineva  acolo sus, cu siguranță  urzește lucrurile în așa fel încât  să fii răsplătit ,în timp , cu vârf și îndesat. Este motivul pentru care merită să citim împreună o minunată povestioară despre bunătate, recunoștință , despre oameni minunați și gesturi făcute din suflet pentru suflet.

Într-o zi,un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă, ca să-și plătească studiile la Universitate, găsi în buzunar doar o monedă de zece cenți și îi era foame.
Decise sa ceară ceva de mâncare, la următoarea casă. Dar nervii l-au trădat când îi deschise ușa o femeie superbă. În loc să ceară ceva de mâncare, ceru un pahar cu apă.
Ea se gândi că tânărul părea înfometat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.
El îl bău încet și după aceea întrebă:
– Cât vă datorez?
– Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. Mama mea ne-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi…
Tânărul răspunse:
– Vă mulțumesc din suflet…!
Când Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai că se simți mai ușurat, dar și încrederea în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile, din cauza sărăciei.
După câțiva ani, femeia se îmbolnăvi grav. Medicii din satul ei erau îngrijorați. După puțin timp au trimis-o în oraș. Îl căutară pe doctorul Howard Kelly pentru o consultație.
Când el auzi numele satului din care provenea pacienta, simți în ochi o lumină specială și o senzație plăcută.
Doctorul Kelly urca din holul spitalului, în camera ei. Îmbrăcat în halat, doctorul intră să o vadă. Capriciile destinului – era ea, o recunoscu imediat… Se întoarse în sala de vizite, hotarat să facă tot posibilul să-i salveze viața. Din ziua aceea, urmări cazul femeii cu cea mai mare atenție. Ea a fost operată pe cord deschis și se recupera foarte încet… După o lungă luptă, a învins boala…! Era, în sfârșit, sănătoasă…!
Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr.Kelly ii ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O verifică și o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii și o trimise în camera pacientei.
Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că știa că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale, ca să plătească costul unei intervenții atât de complicate…
În sfârșit o deschise și ceva îi atrase imediat atenția: pe marginea facturii citi aceste cuvinte…
afectiune-alimente-lapte“Plătită integral acum mulți ani, cu un pahar cu lapte.”
Ochii ei se umplură de lacrimi de bucurie și, fericită, îl binecuvântă pe doctor, pentru că-i salvase viața…
 O poveste emoționantă din care avem de învățat cu toții, atât cei care dăm , cât și cei care primim. Este vorba despre a dărui și a fi recunoscător. 
Binele aduce bine, nu-i așa ? Dacă vrei să te simți bine dăruiește din tot sufletul tău , iar persoana care primește cu siguranță se  va simți la fel . 
Ș-apoi  „când faci tot ce poţi mai bun, nu ştii niciodată ce miracol apare în viaţa ta sau în viaţa altui om”Hellen Keller .
Să fim darnici și recunoscători sunt lucruri care făcute cu sufletul ne pot  face viața mult mai frumoasă .

 

8 comentarii la articolul “Binele aduce bine, nu-i așa ?

 1. Exemplul din povestirea de mai sus este sublim și mobilizator pentru cei receptivi. Cu atât mai mult cu cât sunt și altele, mai puțin vitale, care ar trebui să ne aducă pe calea generozității. Salve din Seini, care nu se aud, dar sper să le simți virtual! 🙂

  • Foarte de acord cu tine , draga Petru …as mai adauga ca generozitatea este si antidotul împotriva lăcomiei.
   Multrumiri pentru salvele prietenoase trimise tocmai din Maramures…ti le intorc din Mures cu acelasi respect si prietenie ! 🙂
   O zi excelenta ! 🙂

 2. Minunată povestire și o pildă neprețuită. Cu adevărat bunătatea atrage bine, tot așa cum răutatea atrage răul..
  Mulțumiri pentru această superbă lecție de bunătate! 🙂

  • Asa este. Bine faci , bine primesti….sigur nu intotdeauna se intampla sa primesti , dar tot mai mare reusita ai, cand faci bine pe linie!
   O zi faina si o saptamana plina de bucurii ! 🙂

Lasă un comentariu