Omul se îmbolnăvește din cauza lenii și a lăcomiei

LENEA SI LACOMIA

       Nikolai Amosov a fost unul dintre cei mai renumiți chirurgi din lume. Cu toate că a fost mult timp bolnav, el a trăit până la o vârstă înaintată cu ajutorul unui regim dezvoltat de el însuși.

 1. Nu te aștepta ca medicii să te facă sănătos

Medicii pot salva vieți, pot vindeca o boală, dar ei doar te vor readuce la start, în continuare totul depinde de tine. Nu trebuie să subapreciem puterea medicinei, dar nu este corect să ne bazăm exclusiv pe ea. Este recomandat să te ocupi independent cu sportul.

 1. Medicii pot vindeca o boală, dar tu ești responsabil pentru starea ta de sănătate

Sănătatea este energia de rezervă a întregului nostru organism. Ea este necesară pentru a asigura o funcționare optimă a corpului și a psihicului. Sănătatea este esențială pentru toate domeniile vieții noastre. De la o imunitatea mai bună, până la o îmbunătățire a calității vieții de zi cu zi.

 1. Fiecare știe ce înseamnă să fii bolnav

O stare de boală te poate împiedica să te simți fericit. De regulă, ea este determinată de factori externi sau de predispoziție a genelor.

Unele boli mărunte sunt de neevitat, dar este de preferat să facem tot ce e nevoie să nu fim victima unor boli mai grave. Ele apar mai ales din cauza unui mod de viață irațional.

 1. Trebuie să adopți un mod de viață sănătos

Mai întâi, trebuie să consumi produse cu o cantitate minimă de grăsimi, 300 g de fructe și legume zilnic. Apoi, trebuie să practici exerciții fizice. Dacă la muncă petreci timpul într-u mod pasiv, atunci în mod neapărat trebuie să faci sport.

Este recomandat minim o oră pe zi, sau cel puțin 20-30 de minute. În final, cel mai important este să înveți să deții controlul asupra psihicului tău. Dacă simți că ai surplus de adrenalină, poți scădea cantitatea ei prin exerciții fizice intensive.

 1. De ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?

Dacă ar duce un mod de viață sănătos, rata bolnavilor ar fi mult mai mică. Dar puține persoane au voința să se impună să urmeze un regim.

 1. În lume există medici incompetenți

Există medici care nu pot pune nici o diagnoză fără consultarea unor cărți sau a unor medici mai competenți decât ei. Problema acestor medici este faptul că ei nu se dezvoltă în domeniu. Ei își îndeplinesc muncă fără nici o satisfacție.

Pe de altă parte, există și unele preconcepții în medicină. Din cauza unor interpretări eronate a studiilor în domeniu s-a răspândit multă informație falsă, a căror victime devin medicul și pacientul.

De exemplu, există mitul că numărul persoanelor cu cancer a crescut în mod vizibil, dar acest lucru nu este adevărat. Numărul persoanelor cu cancer la stomac chiar a scăzut.

 1. Caută un doctor bun

Ai încredere în recomandările pe care ți le oferă medicul și nu te panica dacă el te asigură că nu este cazul. Nu deveni dependent de medicamente și consultațiile medicale. Prețuiește-ți sănătatea și nu deveni un ipohondru.

         Sfaturi bune de luat în seamă , mai ales că vin de la cel care a fost  autorul a mai mult de 400 de publicații științifice, iar persoana sa este cunoscută în întreaga lume datorită talentului său medical.

4 comentarii la articolul “Omul se îmbolnăvește din cauza lenii și a lăcomiei

 1. ” Omul se îmbolnăvește din cauza lenii și a lăcomiei ” Aceste cuvinte ” maretze ” , au fost rostite initial de catre Iosif Vissarionovichi Dugasvili – STALIN , si-au devenit lozici inclusiv in RSR pe timpul lui Ceausescu . Am vazut prin ’85 aceste cuvinte , scrise { sub forma unei lozinci fireste } chiar la poarta fabricii de mezeluri si produse din carne ” Mistretul ” din Bucuresti si… sugerau astfel muncitorilor „sa fure mai cu mila ” din ceea ce se fabrica acolo si NU SE GASEA PE PIATA SAU SE GASEA DAR , DOAR ODATA PE LUNA SI ATUNCI …DOAR PE CARTELA ! Spune Sf. Augustin : ” Poti avea parte si sa te bucuri , de toate bogatiile si placerile vietii fara oprelisti , Moartea vine atunci cand stie ea ca un hotz , si-l ia deopotriva : pe satul ca si pe flamand , pe bogat si pe sarac . ” Respect M.Cooper !

  • Chiar daca sunt si foste lozinci comuniste, ramane ,totusi , general valabila lozinca ” Omul se îmbolnăvește din cauza lenii și a lăcomiei ” . Multumiri si mult respect, draga Marian .
   O zi excelenta !

 2. Lenea duce la obezitate, iar lăcomia la îngrășare și stres. Pe de altă parte, doar acela apreciază cu adevărat sănătatea, care a suferit măcar o dată de o boală gravă.
  Sănătate și voie bună! 🙂

Lasă un comentariu