Alimente care îți iau durerea de cap cu mâna.

Imagini pentru Sigur nu știai asta! Alimente care îți iau durerea de cap cu mâna. Al 4-lea e cel mai eficient:Atunci când te doare capul, ai face orice să scapi de această senzație neplăcută. De cele mai multe ori, asta înseamnă să iei o pastilă, fără să te gândești la efectele adverse pe care le-ar putea avea. Dacă încerci să reduci numărul de pastile pe care le iei, sau, cel puțin, să le limitezi consumul doar pentru cazurile grave, atunci, trebuie să știi că ajutorul tău în cazul durerilor de cap poate veni de la raionul de legume și fructe al oricărui supermarket.

Iată ce alimente trebuie să consumi imediat pentru a scăpa de durerea de cap:

  1. Pepene roșu: De multe ori, durerile de cap apar ca o consecință a deshidratării, așa că s-ar putea să ai nevoie pur și simplu de un fruct apos, așa cum este pepenele, cu atât mai mult cu cât acesta conține și potasiu și magneziu, despre beneficiile cărora am amintit un pic mai sus.
  2. Banane: Deliciosul fruct conține și potasiu, și magneziu, pentru a-ți veni în ajutor în caz de nevoie. Magneziul are efecte calmante care te pot ajuta foarte mult atunci când ai o durere de cap.
  3. Cartofi: După o noapte în oraș, te poți gândi că tot ce îți trebuie pentru a te simți bine este o porție de cartofi prăjiți, dar trebuie să uiți de așa ceva și să alegi, mai degrabă, cartofi copți. S-a dovedit că alimentele bogate în potasiu alină durerile de cap, iar un cartof mediu copt în coajă oferă până la 600 mg de potasiu.
  4. Ananas: Și un ananas proaspăt poate face minuni când vine vorba de dureri de cap. A fost demonstrat în repetate rânduri că enzimele naturale pe care le conține sunt o formă naturală de a scăpa de dureri. În plus, conține și proprietăți anti-inflamatorii care sunt deosebit de eficiente în tratarea durerilor de cap.
  5. Castravete: La fel ca în cazul pepenelui, și castravetele conține în mare parte apă, astfel că este recomandat în cazul deshidratării. Mai exact, 95% din structura castravetelui este reprezentată de apă, astfel că te va hidrata și te va energiza, luându-ți durerea de cap cu mâna.

Cel mai eficient dintre cele cinci  este ananasul .

Sursa :sanatatea.ro

          Iată, așadar, cel puțin cinci alimente care ne pot scăpa de  durerile de cap,  le putem procura foarte ușor și  ne scapă de „dăunătoarele” pastile.

 

4 comentarii la articolul “Alimente care îți iau durerea de cap cu mâna.

  1. Coincidența face ca tocmai astăzi să am la masa de prânz cartofi copți în coajă. E modul de preparare pe care-l prefer, chiar dacă nu știam că ajută și la durerile de cap, dar cunoșteam că-i mai sănătos.
    Sănătate și spor în toate, dragă prietene! 🙂

Lasă un comentariu