Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre bradul de Crăciun

1.Tradiția împodobirii bradului își are originea în Germania, începând cu sec al XVI -lea. În Germania, în 1605, un brad a fost ornat pentru a destinde atmosfera “înghețată” din preajma Crăciunului. 

2.În Grecia, nu există obiceiul împodobirii bradului, asta pentru că aici nu există brazi, ei fiind înlocuiţi cu crenguţe de măslin.

3.Un brad pentru a putea fi folosit ca pom de Crăciun are nevoie de 7-10 ani ca sa crească.

4.Cunoscutele coronițe din crengi de brad simbolizează continuitatea, sănatătea, bucuria și viata lungă.

5.Martin Luther a fost primul care a adus ideea de a împodobi bradul de Crăciun cu lumânări aprinse.

6.Merele agățate în scop decorativ în bradul de Crăciun, din Evul Mediu, aveau o mare simbolistica religioasa. Acestea aveau drept simboluri și semnificații Paradisul și Pomul cunoașterii binelui și răului.

7.Ornamentele și decorațiunile de culoare roșie nu trebuie să lipsească din nici un brad de Crăciun. Au drept simbol sângele pe care Iisus l-a vărsat pentru salvarea omenirii.

8.Beculețele puse în brad sunt invenţia lui Edward Johnson, asistent al lui Edison, care în 1882 inventează prima instalaţie electrică pentru pomul de iarnă.

9.În America Latină, se împodobeşte cactusul. Spaniolii şi portughezii au introdus pomul de Crăciun în această zonă, dar cum acolo nu cresc conifere, sud-americanii decorează cactuşi, pini sau brazi din plastic.

10.În primele secole în care moda pomului de Crăciun s-a răspândit în Europa și America, darurile se puneau direct în brad. Părinții pregăteau de obicei prăjiturele, jucării și acadele pentru cei mici, le agățau de ramuri și copiii se întreceau care să le ia primii. Cu timpul, darurile au devenit mai mari și mai grele, astfel că au ajuns să fie ascunse sub crengi.

11.Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu.

6 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre bradul de Crăciun

  1. Cel mai frumos și mai sănătos brad e acela de afară, împodobit cu beteală din zăpadă. Nici cheltuială nu necesită. 😉
    Salutări de-aci, de-aproape, dragă Cornel! 🙂

Lasă un comentariu