10 curiozități despre toamna

toamna-curiozitati

Toamna este un andante melancolic şi grațios care pregăteşte admirabilul adagio al iernii. A spus-o , atât de frumos și melodios , George Sand. Dacă nu știați , vă propun să aflați câteva curiozități interesante despre toamnă :

1. Cercetătorii au descoperit că toamnă este anotimpul în care bărbații sunt mai predispuși să stea în pat și să se uite la filme romantice cu iubitele lor. Frigul activează dorința de căldură și confort alături de ceilalți. 

2. Dacă în  Emisfera Nordică, toamna durează din Septembrie până la sfârșitul lui Noiembrie, în Emisfera Sudică, anotimpul începe la 1 Martie și se termină pe 31 Mai.   

3. Un studiu a dezvăluit faptul că bărbații consideră femeile mai atrăgătoare în sezonul rece. 

4. Odată cu toamna, nivelul de testosteron atât la femei cât și la bărbați, crește. Oamenii de știință spun că este rezultatul unor instincte antice de împerechere sau că intensitatea scăzută a luminii declanșează acest lucru.

5.Crizantemele sunt printre cele mai îndrăgite flori de toamnă. În Asia, ceaiul de crizanteme este la mare căutare, asta pentru că ar avea proprietăți tămăduitoare și ar feri organismul de boli grave, cum sunt bolile cardiovasculare.

6. Pe planetă avem și locuri pe unde toamna  nu își face apariția. Astfel , cei care locuiesc la Ecuator sau în zona de centru a planetei nu au avut niciodată parte de toamnă. 

7. Potrivit studiilor despre comportamentul cuplurilor pe Facebook, toamna este anotimpul când majoritatea persoanelor single își schimbă statusul în „In a relationship” sau „Engaged”. În schimb, vara au loc cele mai multe despărțiri. 
8.Toamna este o a doua primăvară, când fiecare frunză e o floare. A spus-o Albert Camus

9.Un studiu apărut în Journal of Aging Research arată că oamenii născuți toamna au șanse mai mari să trăiască până la 100 de ani.

10.O veche superstiție britanică spune că dacă prinzi o frunză atunci când cade din copac vei avea noroc o lună întreagă anul următor, iar răceala va sta departe de tine.

„Iarna trece şi ne aminteşte de perseverenţa noastra. Primăvara trece şi ne aduce în minte puritatea noastră. Vara trece şi ne aminteste de a noastră exuberanţă.Toamna trece şi ne aduce aminte de RESPECTUL pe care îl datorăm.” ( Yoko Ono)

Un lucru este clar precum lumina zilei -toate anotimpurile , inclusiv toamna, fac parte din viața noastră . Ș-apoi „toamna se numără bobocii” , nu-i așa ? Ne mai „tragem” sufletul după lunga vară fierbinte , după vacanțele (pe)trecute și  mai tragem linie să vedem ce mai este cu viața noastră. 

Să ne bucurăm (și) de toamnă , prieteni ! Să ne bucurăm de viață ! 

 

 

7 comentarii la articolul “10 curiozități despre toamna

  1. „Toamna este un andante melancolic şi grațios care pregăteşte admirabilul adagio al iernii.” A spus-o , atât de frumos și melodios , George Sand. Probabil ca asta se intampla dupa ce l -a cunoscut pe Chopin . „Toamna trece şi ne aduce aminte de RESPECTUL pe care îl datorăm.” ( Yoko Ono) P’asta chiar n-o pot suferi caci..a distrus spiritul Beattles iar pe Johnn , l-a transformat dupa chipul si asemanarea ei ! „3. Un studiu a dezvăluit faptul că bărbații consideră femeile mai atrăgătoare în sezonul rece. ” Cat de prost sa fie cineva incat sa considere atragator un morman d e haine caci…asa arata cam orice femeie in sezonul rece ?! In final insa…ai mare dreptate : „Să ne bucurăm (și) de toamnă , prieteni ! Să ne bucurăm de viață ! ” Respect M. Cooper !!!

    • Oricum Beattles a fost si a ramas o minune . … placutul femeilor toamna , cand sunt mai imbracate, poate la barbati , lucreaza mai mult imaginatia 🙂 ….multumesc mult pentru intrare si comentariu, draga Marian ! O zi minunata de toamna ! 🙂 si spropo de chopin….

  2. Se poate deduce că femeile sunt mai atrăgătoare când se îmbracă ceva mai consistent. E drept că și cheltuiala pentru a-și ascunde nurii e mai mare. 😉
    Îți doresc, printre alte bucurii, să prinzi o frunză care cade din pom, dragă prietene! 🙂

    • De acord cu tine in privinta femeilor…se imbraca ele , iar noi le dezbracam din priviri(glumesc)…Multumesc mult pentru frumoasa urare , draga Petru ! Ti-o intorc cu mare bucurie ! Zi fainaaaaaaaaaaaaaaa !

Lasă un comentariu