Winston Churchill a fost un elev mediocru.Dacă nu știați , aflați acum…

1.Marea Britanie este o națiune excentrică, ciudată, iar locuitorii sunt foarte mândri de asta.

2.Englezii beau mai mult ceai decât majoritatea celorlalte culturi din lume, chiar mai mult decât japonezii. Irlandezii însă beau mai mult ceai decât englezii.

3.In timpul Marii Putori din 1858, râul Tamisa din Londra a mirosit atât de tare din cauza apelor reziduale brute aruncate în apă, încât Parlamentul a trebuit să se închidă! Au existat chiar planuri de a muta birourile la Oxford sau St. Albans.

4.Regina Elisabeta a II-a este rudă îndepartată cu Vlad Tepes, infamul conducător roman care a dat naștere poveștilor cu Dracula!

5.Winston Churchill a fost groaznic la școală, cu exceptia compunerii în limba engleza și a istoriei. A rămas repetent în clasa a şasea și a pierdut toate competițiile electorale pentru funcții publice până când, la vârsta de 62 de ani, a devenit prim-ministru.Mai târziu, avea să scrie: “Nu renunța niciodată. Niciodată, niciodată, niciodată,..”De fapt, a picat de două ori la examenele de admitere la Colegiul Militar Regal, înainte de a deveni unul dintre cei mai faimoși prim-miniștri ai Marii Britanii!

6.Deși francezii și britanicii pot avea rivalitați de lungă durată, limba engleza a preluat mulți dintre termenii juridici, politici și militari de la francezi.

7.Animalul național scoțian este unicornul, o creatura care ,de fapt, nici măcar nu există? Se pare că, potrivit mitologiei scoțiene, Unicornul este inamicul natural al Leului, simbolul pe care familia regală engleză l-a adoptat pentru sine.

8.In Scoția, dacă te imbeți și ai o vacă în sarcină, din anumite motive, poți fi inchis sau amendat cu până la 200 de lire sterline.

9.Londra are unul dintre cele mai vechi sisteme de transport din lume, precum și unul dintre cele mai mari. Există peste 400 de scări rulante în 270 de stații de metrou din Londra funcționale.

10.Lumea nu ar fi ceea ce este astăzi fără Marea Britanie. Trebuie să le mulțumim britanicilor pentru antibiotice, ciment, motorul cu reacție, televizorul, conservele și  batonul de ciocolată.

3 comentarii la articolul “Winston Churchill a fost un elev mediocru.Dacă nu știați , aflați acum…

  1. De unde se vede că-i bine să respecți toți colegii de școală, indiferent cum învață. Nu se știe cine poate ajunge președinte sau prim-ministru! 🙂

Lasă un comentariu