Viața este precum oglinda , îți surâde dacă o privești zâmbind, sau…

Viața este   precum  oglinda , îți surâde dacă o privești zâmbind, sau…se încruntă dacă o privești cu supărare.

Adevăr de netăgăduit. Asta pentru că oglinda nu minte niciodată.

          Se spune că, rătăcind pe ici, pe colo, un câine uriaș ajunse într-o odaie care avea pe toți pereții oglinzi imense.

Astfel, se văzu dintr-o dată înconjurat de câini. Se înfurie, începu să scrâșnească din dinți și să mârâie. Firește, și câinii din oglindă făcură la fel, descoperindu-și colții fioroși. Câinele nostru începu să se învârtă nervos dintr-o parte  în alta pentru a se apăra de atacatori, după care – lătrând cu furie – se aruncă asupra unuia dintre presupușii săi adversari. În urma puternicei izbituri în oglindă, căzu la pământ fără suflare și plin de sânge.
Cu siguranță că dacă ar fi dat din coadă prietenește măcar o singură dată, toți câinii din oglindă ar fi răspuns în același fel. Și întâlnirea lor ar fi fost o sărbătoare!

              Așa este și cu noi oamenii . Găsim întotdeauna doar ceea ce căutam și primim la schimb ceea ce oferim, asta pentru că viața este un joc cu bumeranguri.

              În mod sigur , dacă vei privi  înspre ceea ce consideri negativ în această lume, vei vedea negativul. Ce altceva ai putea să vezi, dacă înspre asta privești? Este de preferat  sa-ți antrenezi mintea și ochii să privească mai ales înspre ceea ce te încântă, înspre ceea ce îți face plăcere, înspre tot ceea ce consideri bun în jurul tău.  

        Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu, cu o acuratețe năucitoare.

3 comentarii la articolul “Viața este precum oglinda , îți surâde dacă o privești zâmbind, sau…

  1. Gândurile și faptele bune se întorc dublate, în primul rând din conștiința noastră și apoi din a celor cărora le sunt adresate. Salutări de peste dealul însorit, dragă vecine!

    • Subscriu la cele spuse de tine, draga prietene de peste deal…uneori ce dam ni se intoarce chiar inzecit ,in timp.
      O zi excelenta !

Lasă un comentariu