Ultimele cuvinte înainte să moară: „Să nu îndrăzneşti să-i ceri lui Dumnezeu…”

Pal Negru fumuriu .Feelwood Pinegrain - u998st38 - materiale - PAL - MOBIrA grupArtiştii reuşesc să impresioneze prin creativitatea lor şi în ultimele momente pe care aceştia le trăiesc, dovadă fiind afirmaţiile pe aceştia le fac înainte să moară. Potrivit unui articol al publicaţiei „Huffington Post” pe patul de moarte oamenii încearcă spună lucruri profunde sau să-şi ia la revedere, dat fiind că sfârşitul este aproape. Cu toate acestea,

uneori istoria ne arată că o parte din artiştii recunoscuţi la nivel mondial, au în minte cu totul alte gânduri.Iată câteve:

 1.„De ce nu? Până la urmă, îi aparţine lui”, a fost ultima remarcă a lui Charlie Chaplin în faţa preotului care afirmase că Dumnezeu va avea grijă de sufletul actorului.
 
2.„N-ar fi trebuit să trec de la whisky la martini!” Remarca îi aparţine lui Humphrey Bogart, înainte de a muri din cauza unui cancer prelungit de esofag în 1957. Actorul a fost cunoscut mai ales în urma rolului său din „Casablanca”, dar Oscarul l-a câştigat în 1951 pentru prestaţia sa din „Regina africană”.
 
3.„În cele din urmă o voi revedea pe Marilyn!” Ultimele cuvinte ale lui Joe DiMaggio au fost îndreptate spre mai vechea sa iubită. DiMaggio a murit în 1999 în urma unei lupte lungi împotriva unui cancer la ficat.

4.„Să nu îndrăzneşti să-i ceri lui Dumnezeu să mă ajute!” Afirmaţia îi aparţine lui Joan Crawford în momentul în care menajera sa a început să se roage pentru sufletul actriţei. Crawford a jucat în peste 80 de filme, aceasta câştigând un Oscar pentru rolul din „Mildred Pierce”.
 
5.„Consider că o viaţă trăită pentru muzică reprezintă o existenţă minunată, iar acestui lucru mi-am dedicat întreaga mea viaţă”. Cuvintele îi aparţin lui Luciano Pavarotti, acestea fiind adresate managerului Terri Robson. Tenorul a murit în 2007 din cauza bolii de care suferea, cancer pancreatic.
 
6.„Plec în seară aceasta”, a afirmat în mod lucid James Brown în momentul în care a simţit că va face un nou atac de cord. Artistul a decedat în dimineaţa de Crăciun a anului 2006.
 
7.„Sunt toţi fericiţi? Vreau ca toţi să fie fericiţi. Eu ştiu că sunt fericită”. Cuvintele au fost enunţate de Ethel Barrymore, în 1959, chiar înainte de a muri la vârsta de 79 de ani din cauza numeroaselor afecţiuni pe care le avea: reumatism, probleme cu inima etc.
 

8.„Am băut 18 pahare de whisky simple….Cred că acesta este recordul”, a constat Dylan Thomas în momentul în care a revenit în urma unei seri de distracţii la hotelul Chelsea din New York.

Doamne , de-am putea opri cronometrul  timpului când viața ne surâde! Dar oare putem distinge acest surâs la momentul  respectiv/oportun ?  De cele mai multe ori , din păcate , preţuim și iubim viaţa abia când ne îndreptăm către finalul ei.

2 comentarii la articolul “Ultimele cuvinte înainte să moară: „Să nu îndrăzneşti să-i ceri lui Dumnezeu…”

Lasă un comentariu