Spanacul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

1.Spanacul si-a castigat faima in 1960, prin personajul de desene animate Popeye. De multe ori, parintii incurajeaza copiii sa manance spanac, pentru a creste mari si puternici. Perfect adevarat …!

2.Spanacul este bogat in niacina si zinc, precum si proteine, fibre, vitaminele A, C, E si K, tiamina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si mangan.

3.Flavonoidele abundente din spanac actioneaza ca antioxidanti pentru a mentine colesterolul si protejeaza organismul de radicalii liberi, in special in colon

4.Acidul folic din spanac este bun pentru sanatatea sistemului cardiovascular  si magneziu ajuta la scaderea tensiunii arteriale

5.Se crede ca originea spanacului ar fi in Persia antica. A fost raspandit si cultivat in Nepal, iar in secolul al saptelea in China, unde se numea „verdeata persana”. Maurii au introdus spanacul in Spania in jurul secolului al 11-lea. Iar in istoria Angliei regasim spanacul sub denumirea de “verdeata spaniola”

6.Studiile au dovedit ca spanacul ajuta la mentinerea functiei creierului de memorie si de claritate mentala

7.Persoanele care suntpredispuse să facă pietre la rinichi sau au deja pietre este indicat să nu mănânce foarte mult spanac. Spanacul gătit este bogat în acid oxalic care duce la producerea pietrelor sau la mărirea celor existente

8.Scazut in calorii, dar plin de substante nutritive, spanacul este raspandit in intreaga lume pentru salate. Este foarte bun si in combinatii de bauturi cu legume, precum si in piureuri sanatoase, garnituri si supe de legume

9. Datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, dar și în alimentația bolnavilor.

10.Pentru a pastra continutul bogat de fier din spanac in timp ce-l gatim , se adauga suc de lamaie sau otet

6 comentarii la articolul “Spanacul și curiozitățile lui. Dacă nu știați , aflați acum…

Lasă un comentariu