Râsul este cel mai bun medicament și nu are efecte adverse

zambet-frumos-stergator parbrizRâsul este cea mai bună terapie în combaterea problemelor. Chiar dacă lucrurile nu merg ca pe roate, este recomandat să ai zâmbetul pe buze. Râsul este un factor care ajută la eliberarea emoţiilor negative, la eliminarea stresului şi la crearea bunei dispoziţii.

Potrivit unui studiu realizat de psihologul Richard Wiseman, de la Universitatea Hertfordshire, din Anglia, un copil râde de 300 de ori pe zi, iar un adult doar de 15 ori pe zi.

Bărbaţii şi femeile nu au aceleaşi gusturi când vine vorba de amuzament. În urma unui studiu realizat de psihologul Richard Wiseman, bărbaţii preferă poantele răutăcioase, chiar agresive. Femeile preferă jocurile de cuvinte datorită faptului că tind să aibă mai multe abilitităţi lingvistice.

Dacă o persoană are un râs ascuţit şi aspru, înseamnă că aceasta se bucură de răul altuia. Cei care râd tare au nevoie de atenţie. În unele cazuri, aceştia au probleme mintale. Oamenii care râd pe înfundate sunt imaturi sau insensibili. Cei care râd ţinându-se cu mâinile de burtă sunt oameni calzi şi prietenoşi, iar cei care râd repede şi foarte sonor, au o sexualitate accentuată şi flirtează des. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Lesley Harbidge, de la Universitatea Aberdeen.

Râdem şi ca semn al siguranţei, după ce un pericol trece. Soldaţii germani din Primul Război Mondial au fost văzuţi râzând, după ce au supravieţuit în urma unui bombardament.

Profesorul Christie Davies, de la Universitatea Reading, susţine că evreii râd cel mai mult din întreaga lume. Profesorul a observat şi faptul că poporul japonez nu are glume. Din perspectiva lor, dacă nu sesizezi glumele, te faci de râs. De aceea, glumele sunt considerate o formă de impoliteţe.

Steve Wilson, un psiholog american, consideră că râsul este un reflex înnăscut. Argumentul ar fi că şi oamenii surzi sau orbi râd, la fel şi copiii în primele clipe de viaţă.

Sursa :dcnews.ro

Așadar , un râs sănătos ne face să ne simțim bine atât noi cât și cei din preajma noastră .

Râsul este cel mai bun medicament, nu are efecte adverse  și nici nu avem nevoie de rețetă de la doctor, depinde numai și numai  de noi dacă îl activăm cât mai des posibil . Râsul oxigenează organismul, reduce tensiunea musculară, activează circulaţia sanguină şi ne îmbunătăţeşte respiraţia.

Ș-apoi este dovedit științific : pentru a te încrunta folosești 43 de mușchi, dar pentru a zâmbi , doar 17. Asta înseamnă că persoanele pozitive , pline de optimism se încruntă mai rar ,  au mai puține riduri și implicit par mult mai tineri. 

O zi plină de zâmbete !

 

13 comentarii la articolul “Râsul este cel mai bun medicament și nu are efecte adverse

  1. Eu râd în diferite feluri, deci nu știu în ce categorie să mă includ. Dar ție îți doresc să râzi și să ai parte de compania multor persoane care râd ținându-se de burtă! 🙂

    • Multumesc de urari, draga Petru ! Multa veselie sa fie si in jurul tau , cu prieteni adevarati prin preajma . O zi excelenta de vara ! 🙂

  2. ” un copil râde de 300 de ori pe zi, iar un adult doar de 15 ori pe zi.” Poate pentru ca , copilul devenit adult , are din ce in ce mai putine motive de ras , dar alora de la Herfortshire University nu le-a dat asta prin cap ! Noi romanii , avem un proverb care spune ca ” de cate ori razi…crapa un drac ” . Bine ar fi daca ne-am petrece viata razand precum copii , de cate 300 de ori pe zi : n-ar mai exista draci pe lume . 😀 😀 😀 Respect M.Cooper si , sa-ti fie vacanta placuta asa cum iti doresti !

    • Ce frumos ai spus-o , draga Marian : ” de cate ori razi…crapa un drac ”. Chiar n-am auzit de acest proverb, dar mi-a placut de minune. Respect , cu multumiri pentru urari ! Tot binele din lume ti-l doresc! 🙂

  3. „cei care râd repede şi foarte sonor, au o sexualitate accentuată şi flirtează des”. Guilty as charged! :))))
    O Luni Fericita!

Lasă un comentariu