1.Portocalele sunt atat de comune incat multa lume nu le acorda atentia cuvenita.Sunt considerate un super-aliment. Bogate in vitamina C, vitamina A, calciu, potasiu sau pectina, portocalele mai au avantajul ca nu contin multe calorii. Tocmai de aceea sunt si consumate in cantitati foarte mari, peste tot in lume
2.Portocalele sunt cele mai recoltate citrice din lume
3.In Anglia, in timpul Reginei Victoria, portocalele se dadeau cadou de Craciun
4.In secolul al XVIII-lea, marinarii britanici luau portocale pe vas pentru a preveni scorbutul
5.Culoarea oranj a fost creata din portocala
6.Aroma de portocale este pe locul trei in clasamentul preferintelor, dupa ciocolata si vanilie
7.Romanii au adus prima data portocali din India, in primul secol d.Hr.
8.Columb a adus portocali din Insulele Canare in Haiti, in anul 1493. In anul 1518, portocalele au ajuns in Panama si Mexic, iar mult mai tarziu in Brazilia
9.Coaja de portocala rasa este folosita si de gradinari pentru a tine micii daunatori la distanta de legumele si fructele din gradina
10.La temperatura camerei, portocalele rezista o saptamana, iar la frigider – doua saptamani
Nice blog
Sunt și frumoase și gustoase și parfumate. Plus că sunt și un izvor de sănătate!
Toate cele bune! 🙂
Sanatate multa !
Acum sunt ceva comun, dar țin minte cât de mult ne doream câte o portocală, când eram copii.
Domane cat ne bucuram de o portocala gasita ata de rar si cu cozi interminabie…
Interesant și util. Mulțumesc! ☺