Nu judeca oamenii după aparențe!

nu judeca pe altii

 

Judecăm oamenii încă de la prima întâlnire,din primele priviri,din primele cuvinte rostite , adică după aparențe . Aparențele înșală de cele mai multe ori .Este de preferat ca  mai întâi să cunoaștem îndeajuns de mult acea persoana și abia atunci ne putem permite să o judecăm chiar dacă nu avem dreptul sa o facem.

         În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Căţeluşi de vânzare”.Un băieţel de 9 ani intră şi întreabă care-i preţul unui căţeluş. Vânzătorul îi răspunde că preţul este între 15 şi 30 dolari. Băieţelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi. Numără 3 dolari … şi apoi întreabă:

-Aş putea vedea căţeluşii?

Vânzătorul zâmbeşte. Fluieră, iar din magazin iese afară căţeaua şi în urma ei 6 căţeluşi frumoşi. Al şaptelea căţeluş… rămase în urmă şi nu se apropia! Băieţelul întreabă: 
– De ce căţeluşul astă şchioapătă ?

Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior şi așa va şchiopăta toată viaţa! 
– Acesta-i căţeluşul pe care-l doresc, a spus băieţelul cu bucurie în glas.
– Dacă asta e dorinţa ta, ţi-l dau gratis!
Copilul s-a supărat şi a răspuns:
– Nu-l vreau gratis, preţul lui e la fel ca şi a celorlalţi căţei, îţi voi da tot ce am la mine acum, şi în fiecare lună îţi voi plăti 1 dolar, până voi achita preţul lui întreg!”
– Eşti sigur că vrei acest căţeluş ? Din păcate niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări precum ceilalţi!
Băieţelul s-a aplecat, şi-a ridicat puţin pantalonul şi i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susţinea piciorul strâmb.
– Nici eu nu pot alerga, de aceea acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă!
Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului:
– Mă rog şi sper ca fiecare căţeluş să aibe pe cineva care să-l iubească, aşa precum tu îl vei iubi pe acest căţeluş!

        De cele mai multe ori oamenii judecă după aparențe, după lucruri de suprafață fără să pătrundă în profunzime. În viaţă nu contează cine sau ce eşti, contează ca cineva să te preţuiască şi să te iubească necondiţionat! Un prieten adevărat, este acela care nu te părăsește când apare furtuna. Pe bună dreptate se spune că dacă vrei să-ți cunoști prietenii adevărați, așteaptă să vină o furtună în viața ta și fii atent câți mai rămân în jurul tău …cu siguranță foarte puțini , și asta pentru că „prietenii de vreme bună” te-au părăsit.

        Și încă ceva : înainte de a pune etichete altora , fii atent la tine, privește-ți întregul tău și nu te judeca după aparențe nici pe tine. Ești întreg cu toate calitățile și defectele tale, care te fac unic în lumea asta. 

3 comentarii la articolul “Nu judeca oamenii după aparențe!

  1. Într-adevăr, e mult mai greu să cunoști un om decât să-l judeci. Pentru prima e nevoie de răbdare, o calitate foarte greu de găsit, mai ales în zilele noastre.

Lasă un comentariu