1. Toată lumea are acasă o tigaie sau mai multe, fiecare cu câte o gaură în mâner,puțini dintre noi știu însă , care este rolul ei. Respectivul orificiu nu se folosește doar pentru a fi agățat recipientul în cui, ci și pentru a pune lingura sau ustensila cu care amesteci în mâncare.Astfel, dacă sprijini lingura de coada tigăii, aceasta nu se va încinge de la căldura aragazului.
2.Când fierbeţi ouă tari, apa care rezulta după fierbere este un element nutritiv important pentru plantele din preajma, deoarece conține vitamine și săruri minerale,deci lăsați-o să se răcească și udați florile.
3.Dacă v-ați ars pe mână în timp ce gătiți, frecați ușor arsura cu o felie de cartof.
4.Ca sa prelungiți viața florilor în vază, adaugați câteva picături de oțet(încetinesc putrezirea cozilor) și un praf de zahăr , care le nutrește.
5.Feţele de masă fuseseră iniţial concepute pentru a fi folosite de oaspeţi ca prosoape pentru a se şterge pe mâini şi pe față după masă.
6.Îndepărtaţi în mod natural mirosul urât din frigider cu ajutorul lămâilor. Frigiderul miroase ca rufele murdare de săptămâna trecută? Îndepărtaţi mâncarea stricată din frigider, apoi muiaţi bine o cârpă curată în suc de lămâie şi lăsaţi-o în frigider pentru restul zilei.
7.Sunt necesari circa 2,3 litri de apă pentru a găti macaroane și cam dublul acestei cantități pentru a curața cratița.
8.O friptură ținută prea mult pe grătar, mai ales dacă are porțiuni carbonizate, conține mult mai multe substanțe cancerigene decât o friptura ținuta doar atât cât trebuie sau decât una mai crudă.
Binevenite! 🙏😘
Gastronomia e o artă în care e loc mereu de învățăminte.
Subscriu si eu !