Nimeni nu este perfect…

iunire in ciuda defecteÎntr-o frumoasă poveste chinezească se spune că o bătrână avea două vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui băţ, şi le căra pe dupã gât. Un vas era crăpat, pe când celălalt era perfect şi tot timpul aducea întreaga cantitate de apă.  La sfârşitul lungului drum ce ducea de la izvor până acasă, vasul crăpat ajungea doar pe jumãtate.

Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas şi jumătate de apă. Bineînţeles, vasul bun era mândru de realizările sale. Dar bietului vas crăpat era ruşinat de imperfecţiunea sa.  După 2 ani, i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor:

-Mã simt atât de prost, pentru că această crăpătură face ca apa să se scurgă pe tot drumul până acasă!
Bătrâna a zâmbit, spunând:

-Ai observat că pe partea ta a drumului sunt flori,  însă pe cealaltă nu? Asta pentru că ţi-am ştiut defectul şi am plantat seminţe de flori pe partea ta a potecii, iar, în fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori şi împodobesc casa cu ele. Dacă nu ai fi fost aşa, n-ar mai exista aceste frumuseţi care-mi împrospătează casa.

Așadar, fiecare dintre noi avem defectele noastre ,mai mari sau mai mici, mai la vedere sau mai ascunse și pentru care ,de multe ori, nu ne simțim deloc confortabil.  În cele multe cazuri însă, aceste „crăpături” sau defecte ne fac mai interesanți în singura viață ce o avem la dispoziție , aici pe pământ . Este motivul pentru care  fiecare persoană  din jurul nostru trebuie să o tratăm aşa cum este şi să descoperim părțile bune chiar şi-n defecte .

Cum bine spunea  Jodi Picoult„Nu iubești pe cineva pentru că este perfect, îl iubești în ciuda faptului că nu este perfect.”

Ce bine că suntem diferiți !

11 comentarii la articolul “Nimeni nu este perfect…

 1. Părerea mea este că nici perfecțiunea nu e o calitate apreciată întotdeauna. Anumite „defecte” ajung să fie benefice, cum e în cazul istorioarei de mai sus. Și totuși, îți doresc o zi apropiată de perfecțiune! 🙂

 2. Salut prietene ! 🙂
  Din cele corect spuse de batrana,
  se vede clar ca sintagma despre BATRANI 🙂
  este foarte actuala ,
  chiar de se supara oarece oameni NEbuni !!! 🙂 🙂 🙂
  Fie ca SAPTAMANA MARE ( saptamana PATIMILOR )
  sa-ti fie una luminata si binecuvantata ! 🙂
  Aliosa ! 🙂

 3. Prietene , in general perfectiunea este suparatoare , oboseste pur si simplu pe cel ce se intalneste , intamplator sau nu cu ea . Interesanta povestirea dumitale insa , eu am o povestire despre amintirea unui OM care-a fost PERFECT insa , celor din jur le-a parut suparatoare , obositoare perfectiunea LUI si-atunci …l-au omorat , pentru a nu mai fi deranjati de perfectiunea LUI . Ca si cum asta n-ar fi fost suficient , la mai mult de doua mii de ani de la moartea LUI , s-au gasit alti oameni care au afirmat ca , si EL , a fost strict ca si alti oameni : plin de pacate , plin de dorinte….plin de pofte de tot felul . Din nefericire , acestia nu-s aceeasi oameni care l-au judecat si ucis , deranjati fiind de perfectiunea lui si nici macar aceea ce-au rupt in doua { cel putzin in doua } Biserica pe care EL o creease ci , tocmai noi cei de azi , noi care comemoram anual Moartea si Invierea LUI in zile si la date diferite . Ne lipseste extrem de putzin pentru a ne apropia iar de PERFECTIUNE dar , nu vedem asta deoarece , ne este mai simplu sa traim in imperfectiunea noastra care-i … 😉 ” mai dulce ca un vis „. Acea chinezoaica nu renuntza la vasul cel crapat in favoarea celui intreg , in favoarea celui perfect deoarece , datorita vasului crapat , avea parte de frumusete pe drumul spre casa , avea parte de PERFECTIUNE , noi insa , pastram vasul crapat { BISERICA CRESTINA } fara sa avem parte decat de ” perfectiunea ” pe care , altii ne-o indica si cred in ea . Deoarece in acea seara magica de 8 Aprilie , nu ma voi afla in tara , iti doresc prietene M.Cooper – in avans ca sa zic asa -dumitale si tuturor celor ce-ti viziteaza blogul , sa va bucurati din plin de-acea seara si , mai presus de orice , sa va apropiati cat mai mult de EL , bucurandu-va de INVIEREA LUI . Referitor la spusele lui Jodi Picoult am si eu un citat la fel de adevarat : ” Iubesti pe cineva , chiar daca acesta nu-i perfect deoarece , doresti sa-l faci constient de faptul ca tu esti perfect caci , asta insemneaza iubirea iar Iisus , a fost PERFECT ” , dupa cum spunea Jean Magne in ” Logica dogmelor ” . Respect M.Cooper !

  • Respect si multumire pentru minunatele cuvinte ale tale, draga Marian ! Atat de frumos le-ai „potrivit” momentului care se apropie in aceasta saptamana, incat nu-mi ramane decat sa ma inclin cu mare multumire .
   Mult senin in suflet , Sarbatori in liniste , pace si multumire alaturi de cei dragi sufletului tau !

 4. De câte ori dau peste această istorioară, o recitesc cu plăcere. Arată atât de frumos că diferența este ceea ce oferă frumusețe lumii noastre. Mulțumesc pentru postare!

Lasă un comentariu