Murele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

Mur - Wikipedia1.Consumul regulat de mure oferă multiple beneficii persoanelor care suferă de afecțiuni inflamatoare. Datorită nutrienților pe care îi conțin, murele pot fi folosite pentru a trata boli precum artrita sau osteoartrita.

2.Murele conține cantități mari de acizi grași, vitamine, minerale și glucide. În plus, murele sunt considerate unul dintre cei mai sănătoși antioxidanți naturali.

3.Deoarece murele au foarte puține calorii. Astfel, ele reprezintă un supliment extraordinar în curele de slăbire.

4.În întreaga lume, există numeroase persoane care suferă de anemie, fără să conștientizeze acest lucru. Murele sunt printre fructele cele mai bogate în fier. Prin urmare, consumul regulat de mure ajută la combaterea anemiei și la menținerea unui număr ideal de trombocite.

5.Având în vedere că murele reprezintă o sursă naturală de antioxidanți, acestea sprijină organismul în lupta împotriva celulelor canceroase. Adăugarea acestui fruct în dietă scade riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer. Deși la început era o teorie nefondată, Universitatea din Illinois (SUA) a realizat mai multe studii care o confirmă. Cercetările arată că tipul de cancer cel mai afectat de mure este cancerul stomacal.

6.Multe dintre beneficiile acestui fruct micuț sunt legate unul de altul. Un exemplu ar fi sprijinul oferit în combaterea febrei. Datorită efectelor lor antioxidante, murele atacă bacteriile care provoacă virusuri. Pe scurt, aceste fructe dezinfectează organismul.

7.Murele sunt benefice și pentru cavitatea bucală, mai ales pentru dantură. Consumul regulat de mure curăță și întărește dinții datorită efectului vitaminei C asupra bacteriilor. În plus, aceste fructe previn afecțiuni precum halitoza, tartrul și inflamația gingiilor.

8. Murele isi au originile in Asia, cele doua Americi si in Europa. Grecii si romanii foloseau murele in medicina lor, iar amerindienii le foloseau atat in leacurile pe care le preparau, cat si pentru gatit sau pentru vopsirea pieilor de animale.

9.Daca erau culese intr-o anumita faza a lunii, despre mure se spunea ca ofera protectie impotriva vrajilor si blestemelor. De asemenea, se mai spunea ca cei care au furunculi se pot vindeca daca se tarasc pe sub tufele de mure.

10.Pentru a avea o piele cat mai sanatoasa si elastica, este recomandat sa consumati cat mai multe mure. Se spune ca efectul lor asupra tenului este similar cu injectiile cu botox, doar ca fara reactiile adverse devastatoare ale acestora. 

11.In multe sate din Europa, tufele de mure erau plantate in jurul caselor pentru a le proteja de hoti si de animale mari. In acelasi timp, tufele ofereau protectie pasarilor si animalelor domestice din ograzi.

3 comentarii la articolul “Murele și curiozitățile lor. Dacă nu știați , aflați acum…

Lasă un comentariu