Mersul pe jos și moartea

Imagini pentru mersul pe josO informație demnă de a fi reținută și aplicată: Cât de repede merge Omul Cu Coasa ? Mulți oameni ar putea evita întâlnirea prematură cu Cosașul, dacă ar merge suficient de repede! Acesta este rezultatul unui studiu recent, australian. Mai mult, studiul a evaluat viteza neașteptat de mică a Cosașului. Cei care merg chiar și puțin mai repede, pot menține un avans decisiv asupra lui.

Cercetătorii australieni au măsurat, sistematic, viteza de deplasare a 1700 bărbați, în vârstă de cca 70 de ani, timp de 5 ani. Viteza lor medie a fost de doar 3 km/h. În această perioadă, au decedat 266 bărbați.

Acei bărbați care au avut o viteză de peste 3 km/h, au avut un risc de deces cu 35% mai redus decât media. Pe cei care au avut peste 5 km/h, Cosașul nu i-a mai putut ajunge! Printre cei decedați, nu a fost nici măcar unul singur care a avut o viteză medie de peste 5 km/h.

Și alte studii documentează clar relația între viteza de mers și rata de mortalitate. Acei oameni în vârstă care practică, cu măsură, sportul și mișcarea își măresc cu 700% șansele de a avea o bătrânețe săracă în boli. Nu este prea târziu nici pentru cei care încep să facă mișcare doar la bătrânețe. Sportul cel mai sănătos la bătrânețe este și cel mai nespectaculos: mersul în ritm vioi!

Deși solicită inima relativ puțin, mersul vioi este una dintre cele mai bune metode de a antrena sistemul circulator și de a reduce riscul de accident cardio-vascular, dovedindu-se superior altor sporturi, ca jogging sau vâslit. În plus, mersul cruță articulațiile și are un potențial de accidentare redus. Secretul eficienței excepționale a mersului vioi se explică prin faptul că niciun alt sport nu activează atâția mușchi. La ciclism sunt antrenați 35% din mușchi, la jogging – 70%, dar la mers sunt implicați 90%.

Completare la cele afirmate mai sus: Toată suprafața pământului este străbătută, de-a lungul și de-a latul, de niște benzi energetice – denumite Radiații Hartman. Plimbându-ne pe jos, intersectăm aceste benzi energetice și ne încărcăm cu energie. Condiția, pentru ca să beneficiem de această energie, este de a avea o viteză de deplasare mai mare de 3 km/h și să facem zilnic minim 6.000 de pași.

(Wie schnell geht der Sensenmann?- Barbara RICHARDS)

        Așadar, mersul pe jos  , în ritm alert , este cel mai sănătos mod de a face mișcare și de a te menține  sănătos. Este plimbare „fără bani” , iar în timpul mersului  ai posibilitatea să-ți mai „speli” gândurile și să-ți faci ordine în ele. Ș-apoi cu cei 6000 de pași făcuți zilnic  ne putem păstra avansul față de Omul cu Coasa , fără a apela la fel și fel de  săli de sport .

Ne trebuie doar puțin timp și multă ambiție. Rămâne întrebarea : Tu cât timp mergi pe jos ?

Imagini pentru mersul pe jos

12 comentarii la articolul “Mersul pe jos și moartea

 1. Bănuiam eu că ne găsește mai repede moartea dacă stăm prea mult într-un loc, chiar dacă închidem bine ușa sau ne mutăm deseori. Tot în mișcarea continuă e salvarea! 🙂
  Sănătate, voie bună și o ploaie sănătoasă îți doresc, vecine!

  • Ar trebui sa ne intre in reflex acest bun obicei care este miscarea .
   Multumesc mult pentru urari , draga Petru.
   Tot binele din lume ti-l doresc ! 🙂

 2. Foarte interesant articolul, dar e ceva ce m-a bagat in ceață… Eu stiam de o Doamna cu Coasa, dar acum a aparut si Domnul cu Coasa? Deci sunt doi? Asta m-a ingrozit de tot, si am hotarat ca de astazi sa merg de doua ori mai repede, cam cu 10 km/ora, doar ca sa fiu sigur…🙂

 3. Evident ca miscarea inseamna sanatate. Lâncezeala, adica mutatul de pe un scaun pe altul, nu poate fi benefica. Sa nu uitam de factorii genetici!

 4. Cât adevar in postarea ta!
  Mișcarea înseamnă viață și apoi de ce nu, „mersul pe jos face ce piciorul frumos”😊
  Un septembrie luminos și parfumat!

  • Foarte adevarata si binevenita completarea ta „mersul pe jos face ce piciorul frumos”.. o zi excelenta cu miscare de voie si de nevoie!

Lasă un comentariu