Melcii pot ridica până la 10 ori greutatea lor. Dacă nu știați , aflați acum…

1.Nu-ți vine a crede , dar carnea de melc conține mai multe proteine ​​decât un ou de găină.Sunt multe țările în care carnea de melc este considerată o adevărată delicatesă.

2.Cel mai mare melc de pământ este Melcul African Gigant (Achatina Achatina) cu  30 cm lungime și o greutate de aproximativ 0.9 kilograme.

3.Melcii se retrag în carapacea lor pentru a se apăra.

4.Melcii au o putere de-a dreptul impresionantă. Aceștia pot ridica până la 10 ori greutatea lor corporală în poziție verticală.

5.Melcii sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că majoritatea activităților lor au loc noaptea.

6.Viteza melcilor este de aproximativ 1,25 – 2 cm pe secundă.În Marea Britanie, „cursele cu melci” sunt foarte populare.

7.Vârsta unui melc este în funcție de mărimea cochiliei.

8.Melcii se pot târa cu ușurință de-a lungul lamei unui cuțit, rămânând nevătămați. Evită tăieturile corporale datorită mucusului lor, care, transformându-se într-un fel de „pernă”, le servește drept protecție fiabilă.

9.Durata medie de viață a unui melc este între 2 și 15 ani.Unele specii de melci hiberneaza in lunile cele mai reci ale anului. Isi acopera corpul cu un strat subtire de mucus, care le impiedica sa se usuce. Uneori, melcii fac si un proces similar vara, numit estivare, pentru a supravietui daca este o sezon uscat. Aceste procese constituie probabil unul dintre motivele pentru care au supravietuit de milioane de ani.

10.Majoritatea melcilor sunt hermafrodiți. Astfel, nu au nevoie de un partener pentru a continua descendența.În medie, melcii depun până la 90 de ouă, dintre care o lună mai târziu apar pui.

2 comentarii la articolul “Melcii pot ridica până la 10 ori greutatea lor. Dacă nu știați , aflați acum…

Lasă un comentariu