Mare grijă de la cine cerem sfaturi

Arthur Golberg a spus-o foarte înțelept: “Dacă Columb ar fi avut un comitet de consiliere, ar fi și astăzi doar în rada portului.”

Doi băieți au mers sa patineze pe un lac înghețat dar gheața s-a spart și unul din ei a căzut în apă. Prietenul său, care era puțin mai mic decât el, l-a văzut zbătându-se în apă și apoi dispărând sub gheață.

A încercat cu disperare să spargă gheața izbind-o cu patinele și cu pumnii încercând să ajungă la prietenul său dar n-a reușit. Deodată a observat o creangă uriașă la marginea lacului. A alergat la ea ți a tras-o înspre locul unde prietenul său era prins sub gheață și, uimitor, a ridicat-o deasupra capului și a izbit gheața, făcând o crăpătura, astfel încât prietenul lui să poată respira. Apoi l-a tras afară din apa.                                                                            Oamenii s-au minunat cum a fost posibil ca un băiat așa de mic a fost în stare să ridice creanga aceea uriașă și sa-și salveze prietenul. Așa că au întrebat cum a fost posibil acest lucru? S-au oferit mai multe explicații dar cea mai bună a venit chiar din partea băiatului care a fost salvat. El a spus: “A reușit pentru că n-a fost nimeni prin preajmă care să-i spună că nu poate ridica o creangă atât de mare!”

              În mod clar, atunci când trebuie să ceri sfatul cuiva, cere-i întotdeauna celui care  dorește cu adevărat să reușești tot atât de mult pe cât iți dorești și tu. Dacă nu,  mai bine las-o baltă, nu merită. 

 

4 comentarii la articolul “Mare grijă de la cine cerem sfaturi

  1. ” În mod clar, atunci când trebuie să ceri sfatul cuiva, cere-i întotdeauna celui care dorește cu adevărat să reușești tot atât de mult pe cât iți dorești și tu.” Am sa-ti cer un sfat . Nu pentru mine care , la aproape shaptezeci de ani… chiar nu ma mai agatz de viata ci… pentru un nepot de-al meu care la patruzeci de ani de viatza , se pregateste ca in urmatoarele doua saptamani , sa dea piept cu… necunoscutul , se pregateste sa -si intalneasca Moartea . Ieri am fost pe la Spitalul Fundeni unde asteapta ” marele final ” si… l-am sfatuit sa stea linistit caci „dupa ” , exista alta viata . Exista… inclusiv reincarnarea despre care se vorbeste si-n cartea lui Herman Hesse . Sincer sa fiu , nu stiu daca l-am mintit frumos sau doar am inpletit o uriasa minciuna cu franturi de adevar si , deoarece zilele acestea ma voi reintoarce sa-l revad , te-ntreb , iti cer un sfat : CE SA-I SPUN , CUM SA-L INCURAJEZ ? Ca sa fiu foarte sincer , i-am spus si ca… nu va mai avea nevoie de morfina caci nu-l va mai durea nimic , iar azi , nu stiu cat de bun a fost … sfatul . Chiar imi pare groaznic acest fapt : parintii sa-si ingroape copii cand , de fapt ar trebuii sa fie … invers . Imi pare ingrozitot inclusiv faptul ca eu , care l-am tinut pe brate inca de la nasterea sa , sa asist la sfarsitul sau mai mult decat prematur , absolut ingrozitor si mai ales NEMERITAT ! Respect M. Cooper !

    • N-as vrea sa fiu in situatia ta ori a parintilor….imi pare sincer rau de aceasta tragedia din viata ta, draga Marian. Sfaturile tale de incurajare le consider binevenite si denota ca esti un om minunat cu mare suflet. Dumnezeu le rânduie toate , iar eu iti doresc ,numai bine !

  2. Nu cred că aș mai putea găsi cuvinte potrivite, după mărturisirea dureroasă a lui Marian. Eventual, să ne dorim a găsi creanga potrivită de care să ne agățăm măcar, în speranța că o să ne salveze măcar sufletul.

    • Subscriu la tot ce ai spus , draga Petru si sunt alaturi de Marian-un suflet mare- ,cu sufletul si gandul. Doamne ajuta sa gasim acea crenguta care sa ne ajute-n viata !

Lasă un comentariu