Măgarul , meteorologia și guvernul…

Am aflat pe rețelele de socializare  o poveste  plină de haz , pe care merită tot „efortul”  de a fi (re)citită..

„Demult, tare demult, exista un rege căruia îi plăcea să pescuiască. Într-o zi frumoasă de vară, a chemat meteorologul curții și l-a întrebat cum va fi vremea mâine, pentru că vrea să meargă la pescuit. Meteorologul l-a asigurat că mâine va fi o vreme excepțională, numai bună de pescuit.

A doua zi, regele și-a luat regina și au plecat la pescuit. Pe drum, s-au întâlnit cu un țăran care trăgea după el un măgar. Țăranul l-a văzut pe rege cu undițele și i-a spus cu blândețe:

– Majestate, mai bine faceți cale întoarsă. O să plouă torențial în câteva minute. O să fie furtună mare! Regele a fost politicos, își iubea supușii și i-a spus țăranului:

– Am cel mai bun meteorolog din tot regatul, e cel mai experimentat dintre toți. În plus, îl plătesc și foarte bine. El mi-a spus că azi nu va ploua deloc. Am încredere în el. Nu te supăra!

În câteva minute, a început o ploaie torențială care s-a transformat, mai târziu, într-o furtună puternică. Regele, regina și suita lor au ajuns uzi leoarcă la palat. Regele a decis că meteorologul trebuie concediat și l-a chemat la palat pe țăranul cu care vorbise pe drum.

Țăranul a venit și a primit cea mai bună ofertă din viața lui. Prestigiul de a fi meteorologul regelui și să primească un salariu consistent. Din păcate, țăranul umil și sincer a decis să nu accepte oferta regelui.

– Majestate, eu nu știu nimic despre meteorologie. Eu știu despre vreme de la măgarul meu. Dacă urechile măgarului sunt pleoștite dimineața înseamnă că va ploua în ziua aceea. Așa că, regele a angajat măgarul!

Și de aici a început istoria de a angaja măgari în guvern, pentru a ocupa locurile de muncă cu cea mai mare importanță și influență.”

Mare noroc pe capul nostru că  cele expuse s-au întâmplat în vremuri tare demult. Sau poate istoria se repetă ?

Răspunsul și-l poate da fiecare cetățean pentru țara în care își duce traiul . 

10 comentarii la articolul “Măgarul , meteorologia și guvernul…

 1. 😀 😀
  Nu mă aşteptam la morala asta. Va trebui să fiu acum atentă la şedinţele transmise în direct, să văd ce poziţie au urechile celor de la tribună.
  O zi bună!

  • Oricum, indiferent din ce partid(a) fac parte , nu prea „ciulite” catre popor! 🙂
   Sa ai un inceput de saptamana plin de bucurii ! 🙂

 2. Ca un om care are oase rupte… treaba asta cu vremea e importanta. Si inca mi se pare amuzanta poanta cu meteorologul: „un meteorolog a pierdut pariul cu un bolnav de reumatism”. Sau poate fi cu un magar – ce e drept, din punct de vedere politic mereu pierdem pariurile cu magarii.

  • Din pacate , indiferent care sunt alesii , tot nu nimerim vremea si vremurile asa cum ne-am dori. Vorba cuiva-traim in Romania si asta ne ia tot timpul ! 🙂
   O zi minunata sa ai si o saptamana plina de bucurii ! 🙂

 3. 😀 😀 😀
  Precis se repetă istoria, cel puțin pe la noi. Tocmai pentru că nu știm să învățăm din greșelile trecutului, mai ales că nici nu avem manualele potrivite. O săptămână cu speranțe în primăvară, dragă prietene! 🙂

  • Din pacate nu reusim sa invatam din greselile noastre, ale altora…da’ nici pe cine sa votam nu prea avem alternative….
   O zi excelenta sa ai , draga Petru si vremuri cat mai agreabile ! 🙂

Lasă un comentariu