Când ochii sufletului nu văd suficient de bine…

        Am întâlnit pe internet  o emoționantă  poveste care mi-a înmuiat sufletul . Nu-i  cunosc  originile, din ce realitate  a izvorât,  dar merită citită, mesajul fiind cutremurător.   O poveste tristă plină de  morală , învățăminte și  adevărate lecții de viață.  

Când iubesti, te sacrifici ! Când primești astăzi , nu uita pentru mâine , la nevoie , să o faci și tu. Este motivul pentru care această istorioară   merită și trebuie împărtăşită cât mai multor oameni . Totul pentru ca să învățam și pentru  a nu uita niciodată. 

A fost odată o femeie oarbă care se ura pe ea însăşi , din cauză că nu vedea. Ea ura pe toată lumea, cu excepţia prietenului ei iubitor. El era întotdeauna gata să o ajute. Într-o zi ea i-a spus lui: „Dacă aş putea să văd lumea, eu m-aş căsători cu tine.”

Într-o zi cineva i-a donat o pereche de ochi. Când bandajele au fost luate jos, ea a putut să vadă totul, inclusiv pe prietenul ei. El a întrebat-o: „Acuma, că tu poţi vedea lumea, te căsătoreşti   cu mine?”

Fata s-a uitat la el şi a văzut că el este orb. Numai văzând ochii  lui închişi, a şocat-o. Ea nu se aştepta la asta. Gândul, că trebuie să se uite la ochii lui închişi toată viaţa ei, a făcut-o să-l refuze.

Prietenul ei a plecat şi a doua zi i-a scris o notă spunând:

Să ai grijă de ochii tăi, draga mea, pentru că înainte să fie ai tăi, au fost ai mei!”

Aşa este şi cu mintea omenească care lucrează aproape întotdeauna când starea noastră se schimbă. Numai câţiva dintre noi ne reamintim cum a fost viaţa noastră înainte , şi cine a fost alături de noi în cele mai dureroase situaţii.

Viaţa este un cadou!

Astăzi, înainte să spui cuiva un cuvânt rău, gândeşte-te   la cineva care nu poate să vorbească.

Înainte să spui că mâncarea nu este gustoasă, gândeşte-te   la cineva care nu are ce sămănânce.

Înainte să judeci soţul sau soţia, gândeşte-te la cineva    care plânge la Dumnezeu pentru o companie.

Astăzi, înainte să te plângi despre viaţă, gândeşte-te la cineva care a plecat de tânăr de pe acest pământ.

Înainte să te plângi de cineva că nu ţi-a curăţat casa sau nu a măturat-o, gândeşte-te la oamenii care trăiesc pe stradă.

Şi, când tu eşti obosit şi te plângi de serviciu, gândeşte-te la şomeri, la cei care ar dori să aibă un loc de muncă.

Şi, când gânduri depresive te doboară, pune un zâmbet pe faţă şi mulţumeşte-i lui Dumnezeu că eşti în viaţă!

Înainte să arăţi cu degetul şi să condamni pe cineva, adu-ţi aminte că nimeni dintre noi nu este fără păcat şi noi toţi trebuie să răspundem în faţa Creatorului nostru.

Ei , tu cum ai reacționa în asemenea situații? Răspunde-ți singur….

 Atunci când nu ești capabil să  iubești cu  adevarat alegi repede calea ușoara , aceea de a renunța. În drumul  vieții  nu uita de oamenii care au ținut aproape când ție ți-a fost greu. Învață să le fii alături când trec prin momente dificile!

Dacă ochii sufletului nu văd suficient de bine , nu uita, că dacă astăzi îți este bine, poate veni un mâine în care să-ți  fie rău!

 

12 comentarii la articolul “Când ochii sufletului nu văd suficient de bine…

 1. Foarte emoţionantă povestea! Şi de mare preţ îndemnurile!
  O zi frumoasă!

  P.S nu ştiu de ce dar două comentarii la postările trecute nu au apărut. Posibil să fiu în spam. Dacă am supărat cu ceva şi de aia nu îmi apar, îmi cer iertare. Dacă e aşa, aş vrea să ştiu, să nu mai insist şi să supăr în continaure.

  • Multumesc mult pentru intrare si vorbele frumoase ! Nici vorba de spam din partea mea, dar cred ca o sa-ti apara OK, dupa ce le citesc si raspund la comentariile tale .
   O zi cu mult soare prin suflet si o saptamana cu vremuri minunate(ca vremea posibil sa fie un pic mai potrivnica) ! 🙂

   • Nici nu mă gândeam că a fost intenţionat spamul dar numai ce am scăpat de beleaua cu spam oriunde aş fi comentat şi am crezut că iar am problema asta.
    Mulţumesc tare mult! O zi frumoasă şi caldă, cât se poate de caldă!

 2. Într-adevăr, foarte emoționantă povestea, cu un sacrificiu rar întâlnit și cu atât mai impresionant. Mulțumiri alese și salutări călduroase! 🙂

 3. so beautiful! have you considered adding google translate widget? I love it on my site – easy & free for all wordpress users

Lasă un comentariu