La ce se-nghesuie lumea mai mult,la bine sau la rău ?

Imagini pentru desene cu  preotul GaleriuPe vremea când slujea la o biserică din Ploiești, Părintele Constantin Galeriu și-a anunțat puținii credincioși din biserică că diavolul a promis că se va arăta celor care vor veni la biserică în cutare dată, la o anumită oră. Atât de convingător a fost părintele, pe care toți îl știau ca fiind foarte serios, încât, la momentul anunțat, s-a adunat puhoi de lume, că nu mai încăpeau oamenii nici în biserică, nici în curte… Se apropia și ora la care trebuia să-și facă „necuratul” apariția, lumea – cu sufletul la gură! Abia de respirau. Trec cinci minute peste ora anunțată, trec zece minute, trece un sfert de oră. Dracul, nimic. La un moment dat iese afară Părintele Galeriu și le vorbește:

– Fraților, așa cum v-am anunțat, astăzi trebuia să se arate dracul, să-l poată vedea toată lumea. Așa a promis. Dar se vede treaba că nu degeaba este numit de Mântuitorul ca fiind „mincinos și tatăl minciunii”. Mincinos a fost, mincinos a rămas dracul; nu ni s-a arătat cum a promis… Dar eu stau și mă rușinez uitându-mă la voi; la fiecare Sfântă Liturghie sunteți chemați să-L vedeți pe Dumnezeu și nu veniți, decât câțiva dintre frățiile voastre. Dar când ați aflat că vine dracul, ați dat năvală. Ce mai poți să spui într-o astfel de situație?!

Sursa : cuvantul-liber.ro

fii-bunFoarte bună lecția Părintelui Galeriu…ceea ce trebuia demonstrat s-a demonstrat. Așa se întâmplă și în viața de zi cu zi . Noi , oamenii , „mușcăm” mult mai repede din tot ce este rău în jurul nostru , cele bune trecând, deseori, neobservate  . Aplecăm urechea la „negativul” pe care îl întâlnim, sau îl auzim, ba chiar îl dăm mai departe și , uite așa, ghemul de rostogolește peste tot. Ce-ar fi dacă am proceda exact invers , adică am fi mai receptivi la tot ce este bun și frumos în jurul nostru. Cu siguranță lumea ar deveni mult mai bună , totul în beneficiul tuturor , inclusiv al nostru .

3 comentarii la articolul “La ce se-nghesuie lumea mai mult,la bine sau la rău ?

  1. E foarte bine când un părinte vine cu câte o idee precum cea de mai sus, pentru a-i mai readuce pe calea cea bună pe enoriașii rătăciți.

Lasă un comentariu