Iubiți-vă copiii și bucurați-vă pentru că aveți aceste comori

copii0 10.05
             
        O învățătoare le-a cerut elevilor să scrie o compunere despre  o dorință pe care ar vrea să  le-o împlinească  Dumnezeu. Răspunsurile au fost diverse : de la o tabletă , un smartphone, o bicicletă, până la sănătate pentru mama, tata, bunica.

La sfârșitul zilei, în timp ce corecta lucrările, învățătoarea a citit una plină de sensibilitate, la care i-au dat lacrimile.  
Soțul ei,  care tocmai ce intrase în casă,  a văzut-o plângând și a întrebat-o: 
-Ce s-a întâmplat?
Ea a răspuns: 
-Citește asta! Este compunerea unuia dintre elevii mei.
„Doamne,  vreau să te rog să faci ceva foarte special pentru mine. Transformă-mă într-un televizor. Vreau să îi iau locul și să trăiesc precum televizorul din casă. În acest fel m-aș bucura de atenția tuturor. Mama s-ar uita la mine cu mult interes ca atunci când urmărește serialul preferat. Tatăl meu nu s-ar dezlipi de mine , ca atunci când se uită la un meci de fotbal.Fratele meu mai mare m-ar băga și pe mine în seama, așa cum o face când se uită la un canal de muzică.Vreau să simt că familia lasă totul deoparte pentru a-și petrece din nou timpul cu mine. Doamne, nu îți cer prea multe… vreau doar să iau locul televizorului din casa mea.”
  La acel moment, bărbatul a spus: 
-Doamne, săracul copil, ce părinți oribili are !
Învățătoarea, printre lacrimi, s-a uitat la el și i-a spus: 
– Aceasta este lucrarea fiului nostru.
Frumoasă și plină de sensibilitate această povestioară, adevărată lecție de viață predată atât de sugestiv de un elev părinților . 
Așadar a lua locul televizorului poate fi dorința oricărui copil ai cărui părinți prea obosiți /stresați după o zi de muncă  aleg relaxarea , în jocul cu telecomanda și nu cu propriul copil. 
Copiii noștri  au nevoie de alintare, mângâiere ,îmbrăţișări și vorbe bune. Ei au nevoie să se simtă aproape de părinți, doriți și înţeleși. Nu este suficient doar a ne rezuma la  împlinirea nevoilor fizice, de hrană și de îngrijire.
Iubiți-vă copiii , bucurați-vă pentru că aveți aceste comori , adevărate daruri de la Dumnezeu! Sunt mulți alții care ar da orice și oricât pentru ca să audă  prin  casă „MAMA” , „TATA”.
Ș-apoi să nu uităm că am fost și noi copii !

10 comentarii la articolul “Iubiți-vă copiii și bucurați-vă pentru că aveți aceste comori

  1. Emoţionant tare! Câţi copii care simt la fel şi câţi părinţi care nu-şi dau seama şi cred că ei sunt mult mai atenţi decât alţii…
    O zi frumoasă!

    • Ai dreptate…multi sunt aceia care si putinul timp care l au la dispozitie il folosesc in detrimentul copiilor …dar de plans se plang „copiii de astazi sunt…, ce vor ajunge…,etc”. Sunt de fapt oglinda atentiei pe care le-o acordam. O zi excelenta !

  2. Iarta-ma dar…NU-S DE ACORD CU PERCEPTIA ACELUI COPIL !!! Un parinte adevarat , nu-si permite sa faca orice altceva , mai inainte de-a vedea dintr-o privire daca COPILUL SAU ESTE BINE !!! Un parinte adevarat vede asta . Copii vor vedea la randul lor ceea ce-au vazut parintii lor dar…doar atunci cand vor fi la radul lor parinti insa , raul cel mare va consta in faptul ca vor pastra acea perceprie eronata din copilarie si , din doua una : fie vor fi mult prea protectori { obositori de protectori } fatza de copii lor fie…ai vor trata mult mai rau decat au perceput ei atunci , modul in care-au fost tratati de catre parintii lor . ” Iubiți-vă copiii , bucurați-vă pentru că aveți aceste comori , adevărate daruri de la Dumnezeu! ” Chiar asta si fac caci , alta avere …chiar n-am ! M.Cooper iti doresc sa ai un final de saptamana de mare exceptie !

  3. Privind din cealaltă perspectivă, bănuiesc că și unii părinți și-ar dori să ia locul laptopului sau smartphonului pentru a fi băgați în seamă de copiii contemporani. 😉

Lasă un comentariu