In căutarea omului perfect…

Imagini pentru timpul nu sta in loc cauti perfectiuneaUn om special nu poate iubi, caci unde poate gasi alt om la fel de special ca si el ?

Un om a ramas neinsurat toata viata. Cand era pe punctul de a muri, la varsta de 90 de ani, cineva l-a intrebat:

– Ai ramas neinsurat toata viata, dar nu ne-ai spus niciodata de ce. Acum te afli pe patul de moarte, te rog sa imi satisfaci aceasta curiozitate. Daca ai vreun secret, acum este timpul sa mi-l spui, caci nu mai ai mult de trait. Nici chiar secretele cele mai ascunse nu-ti mai pot face rau.
– Da, am un secret, a raspuns omul. Nu am nimic impotriva casatoriei, dar am cautat femeia perfecta. Am tot cautat, dar viata mi s-a scurs printre degete.
– Bine, i-a raspuns intrigat amicul, dar nu ai putut gasi o femeie perfecta intre atatea milioane, cate exista pe acest pamant?
– Ba da, am gasit una, i-a raspuns cu lacrimi in ochi muribundul.
Amicul a ramas socat:
– Atunci ce s-a intamplat? De ce nu te-ai insurat?
– Din pacate, femeia cauta si ea un barbat perfect.

Viata ta va deveni foarte dificila daca traiesti cu asemenea idei. Egoul este atat de viclean incat poate inventa chiar un scenariu de acest tip: „Esti special. Acum ai datoria sa devii un om obisnuit”. Dar chiar si in viata ta obisnuita vei sti ca esti cineva cu totul extraordinar. Nimeni nu duce o viata la fel de obisnuita ca tine! Este acelasi joc, dar sub camuflaj…

Sursa: OSHO-Cartea despre EGO

Imagini pentru clepsidra vietiiUn lucru este clar și-o știm prea bine : nimeni nu este perfect pe lumea asta. Cu toate astea , în căutarea „jumătății”, alergăm după perfecțiunea „perfectă” , doar , doar  „om” deveni și noi la fel de perfecți. Din păcate, deseori uităm esențialul : totul trebuie făcut la timpul potrivit în așa fel încât fiecare etapă din viața noastră să fie una plină de împlinire și bucurii.  Totuși ,timpul trece și nu iartă , așa că … „Nu aștepta. Niciodată nu va fi timpul potrivit” (Napoleon Hill)

2 comentarii la articolul “In căutarea omului perfect…

Lasă un comentariu