În așteptarea Crăciunului…

 

Spunem adesea că viaţa noastră este formată dintr-un lung şir de aşteptări. Fiecare zi ne-o petrecem aşteptând ceva. Aşteptăm nouă luni să ne naştem, câteva săptămâni să ne iasă toţi dinţii de lapte, câteva luni până să facem primul pas, ori să spunem primul cuvânt. Aşteptăm ani întregi să începem şcoala, liceul, facultatea şi apoi să terminăm toate aceste forme de învăţământ. Aşteptăm să ne cunoaştem prietenul sau prietena, aşteptăm să iubim şi să fim iubiţi, să ne căsătorim şi să avem copii. Apoi, aşteptăm începerea primilor paşi ai copiilor noştri, începerea grădiniţei şi a şcolii. Aşteptăm pensionarea şi apoi, după căsătoria copiilor noştri, apariţia, din necunoscutul ce dispare, a nepoţilor noştri.

Mereu aşteptăm câte ceva de la viaţă, de la partenerii noştri, de la copii, de la guvernanţi, de la bugetari, de la şoferi, de la măturătorii de stradă sau de la şefi. Aşteptăm sfârşitul de săptămână, concediul, salariul, întâlnirea cu o persoană dragă, să scăpăm de rate, să depăşim o perioadă grea din viaţă. Unii aşteaptă răsăritul soarelui, alţii ploaia, zăpada, o îmbrăţişare, un sărut, un cântec de durere sau de bucurie. Alţii aşteaptă o cerere în căsătorie sau o hotărâre de divorţ. Ne dorim o casă, o maşină, apoi bani… cât mai mulţi, pentru că orice se poate cumpăra cu ajutorul lor. Orice, mai puţin fericirea. Şi suntem învăţaţi de mici să aşteptăm, să ne vină rândul, să stăm la coadă, pentru că „va veni şi timpul nostru”. Până migrăm din lumea aceasta în cealaltă lume, o lume necunoscută nouă, trăim într-un proces necontenit de aşteptări.

În cartea sa „Viaţa pe un peron”, o carte plină de înţelesuri, regretatul Octavian Paler spune că omul trăieşte într-o continuă aşteptare pe „peronul vieţii sale”…, zbătându-se să ocupe un loc cât mai bun într-un tren, ignorând că destinaţia finală a tuturor trenurilor este pustiul, adică moartea, ceea ce este tragic pentru unii, dar eliberator pentru alţii. Tot aşteptând diverse situaţii, vom ajunge să ne întrebăm când a trecut viaţa pe lângă noi şi noi unde am fost în tot acest timp?

Anul acesta se apropie de final cu mare repeziciune, aşa trec zilele, lunile, anii, iar noi, călători pe acest pământ, repede şi sigur, ne îndreptăm pe calea veşniciei. Marea sărbătoare a coborârii Celui veşnic la noi oamenii, este un prilej de a privi cu atenţie asupra propriei vieţi. Întâlnirea noastră cu Domnul şi Mântuitorul nostru prin sfintele slujbe, prin ascultarea şi împlinirea cuvântului Său, prin împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Său, ne va da puteri de a birui răul, prin suferinţă şi provocare, făcându-ne părtaşi la taina Bisericii Lui.

Sursa: cuvantul-liber.ro

Imagini pentru craciun fericit

În așteptarea Crăciunului ,care bate la ușa fiecărui creștin ,suntem într-o continuă alergare.  Alergăm după  cadouri pentru cei dragi, după tot felul de cumpărături, facem curățenie „generală” prin casă, prin curte , mergem la frizer , ne facem frumoase la coafor, suntem mai amabili în trafic ,toate astea pentru a fi cât mai deosebiți în aceste Sărbători speciale. Preț de trei zile vom fi alături de cei dragi, ne vom înfrupta din tot soiul de „bunătățuri”, ne vom face tot felul de urări de bine. Important în tot acest timp și mai ales după, să devenim mai buni față de noi înșine , dar și față de cei din preajma noastră. O curățenie pe „interior”,acolo în sufletul nostru, cu siguranță ne-ar prinde bine fiecăruia, totul pentru a deveni mai buni și cu sufletul mai curat ,atâta timp  cât vom mai trăi pe acest pământ .

Acum te las, fii sănătos, 
Și vesel de Crăciun. 
Dar nu uita, când ești voios 
Române, să fii bun!”

Din partea mea , prieteni dragi , cu toată sinceritatea : tot binele din lume și

SĂRBĂTORI FERICITE  !!! ❤

22 comentarii la articolul “În așteptarea Crăciunului…

  1. Curatzesc casa , impodobesc bradul si , CELEBREZ NASTEREA MANTUITORULUI la fiecare Ajun de Craciun dar mai ales , ASTEPT INVIEREA DOMNULUI caci , dupa nastere care-i doar sarbatoare , INVIEREA reprezinta INPLINIREA PROMISIUNII SUPREME A LUI DUMNEZEU : ” FIINDCA ATAT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA CA , A DAT PE SINGURUL SAU FIU PENTRU CA , ORICINE CREDE IN EL , SA NU PIARA CI SA AIBA ViATA VESNICA ” . Ioan3/16 Doresc din inima M.Cooper ca , dumneata familia si prietenii dumitale { si…chiar dusmanii , de ce nu ? } , sa va bucurati din plin de NASTEREA MANTUITORULUI precum si de PROMISIUNEA LUI DUMNEZEU TATAL , AMIN !!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Mulţumesc pentru urarea caldă şi pentru postările din care am putut învăţa câte ceva. Deşi nu am comentat la fiecare, am fost aici mereu.
    Sărbători fericite!

  3. DORESC SA AI UN CRACIUN CAT MAI FERICIT CU MULTA SANATATE SI MULTE BUCURII ALATURI DE CEI CE-TI SANT DRAGI ! ACELEASI URARI SANT VALABILE PENTRU TOTI ACEEA CE-TI VIZITEAZA BLOGUL : CRACIUN FERICIT TUTUROR !!!!!

Lasă un comentariu