Declarație de dragoste…

iubesc viata 3jpg

Iubesc viața, pentru că știu și susțin că este cel mai mare dar ce ne-a fost dat, pentru că a fost primul meu lucru primit și este ultimul care îmi va fi luat.

Am trecut prin nenumărate experiențe de viață, dar valoarea celei mai neînsemnate dintre ele întrece tot aurul din lume.

Iubesc viața, mă bucur de ea! Mă bucur de căldura blândă a soarelui, în fiecare dimineață, de nopțile atât de reci și întunecoase, care îmi transformă ferestrele în oglinzi.

Iubesc viața, pentru că în fiecare zi îmi va dărui noi experiențe – și fiecare dintre ele îmi va aparține, întipărindu-se în sufletul meu.

Iubesc viața, pentru că am gustat-o, iar gustul ei dulce-acrișor mă fascinează; iar dacă vreun bine mi-a fost plătit cu rău, acest lucru nu trebuie să mă deprime.

Iubesc viața, pentru că ea m-a învățat că nu binele altuia mă înalță; că a iubi este mai frumos decât a fi iubit.

Iubesc viața cu toate capriciile ei, cu toată otrava și răutatea ei, căci, dacă nu ar exista răul, cum am putea să ne bucurăm de bine?

Iubesc viața și cel mai mult iubesc dragostea pe care am găsit-o în ea; acea dragoste care mă ajută mereu să iubesc viața, așa cum nu a fost iubită niciodată.

Iubesc viața, pentru că sunt și nimeni nu poate să șteargă existența mea de ieri sau de acum. O iubesc, pentru că într-o zi soarele dimineților mele se va stinge și atunci voi ști de ce iubeam atât de mult viața, cu atâta dragoste.

de Humberto A. Aguadelo C.

Adânci, pline de sens și de luat aminte vorbele lui Aguadelo, adevărată declarație de dragoste pentru viață.  Ne aflăm pe un drum cu sens unic , cu urcușuri și cu coborâșuri, mai cotim la stânga, mai cotim la dreapta, ne mai oprim din când în când ca sa ne mai “tragem “sufletul, dar tot sens unic rămâne viața noastră, înapoi nu se poate . Suntem ,fiecare dintre noi, unicate pe un drum cu  sens unic  în aceasta viață .

Ș-apoi  pentru că sunt vremurile noastre, acum și aici, așa cum sunt ele, cu bune și cu rele , să ne bucuram din plin de viață. Dacă ne bucurăm ,cu siguranță , vom avea o viață mult mai buna , aici pe pământ. Iar dacă ajutăm la o viață mai buna și pentru cei din preajma noastră , tot respectul și  jos pălăria !

 

jos palaria

6 comentarii la articolul “Declarație de dragoste…

  1. Să iubim fiecare zi din viață, cu bune și rele, pentru ca, la urmă, să putem spune că am avut o viață frumoasă, tocmai pentru că am apreciat-o.
    Toate cele bune și frumoase, dragă prietene!

    • Sa iubim tot ce avem prin preajma noastra si nu nu uitam sa multumim pentru ce si cat avem. O zi excelenta sa ai , draga Petru si o saptamana minunata !

  2. Foarte emotionanta poezia! Ne aduce aminte cam ce ar trebui sa facem zilnic: sa multumim si sa vedem partea plina a paharului! Si asa vom putea sa gustam din stropul de fericire!

Lasă un comentariu