Dacă nu știați , aflați acum(19)

curiozitati 21. Cea mai inalta specie de copaci din lume este eucaliptul. Acesta mai este cunoscut si sub numele de copacul fara umbra sau copacul care transpira foarte mult. Poate atinge aproximativ 150 m si, dupa bambus, creste cel mai rapid

2.In secolul al XVII-lea, lalelele erau atat de apreciate in Olanda, incat bulbii lor valorau chiar mai mult decat aurul. Tulipomania (goana dupa lalele) a contribuit la caderea economiei olandeze de la acea vreme.
3.Veveritele joaca un rol important in plantarea nucilor, pentru ca au obiceiul de a ingropa nucile, dar uita unde le-au ascuns

4.Apa in forma lichida are o densitate mai mare decat apa sub forma de gheata. De aceea gheata pluteste in apa.

5.In prezent, pentru prima data in istoria planetei, numarul persoanelor cu varste de peste 60 de ani il depaseste pe cel al copiilor cu varsta sub 5 ani.

6.Cele mai intunecate locuri de pe Pamant sunt cei 2 poli: Polul Sud nu are lumina solara 182 de zile in fiecare an iar Polul Nord, 176 de zile pe an.

7.Pamantul este lovit de fulgere, in intreaga lume, in medie, de 360 de ori intr-un minut.

8.Rar o pisica miauna la o alta pisica, acest sunet fiind folosit pentru comunicarea cu oamenii.

9.Albinele vad toate culorile pe care le vad si oamenii, cu exceptia rosului, dar vad si culorile ultraviolete, invizibile omului.

10.Un gandac de bucatarie poate trai cateva saptamani decapitat.

11.În Grecia Antică, orhideea era considerate un simbol virilităţii, iar aztecii şi chinezii credeau în diverse proprietăţi curative ale orhideei, utilizându-o pentru a se apăra împotrivă bolilor.

 

 

 

 

 

 

2 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum(19)

Lasă un comentariu