Dacă nu știați , aflați acum(12)

curiozitati 11.Un fulger contine suficienta energie ca sa prajeasca 160.000 de felii de paine. Din nefericire, un fulger dureaza 1/10.000 dintr-o secunda, asa ca ti-e foarte dificil sa intorci felia de paine si pe partea cealalta.

2.In Japonia sunt pepeni cu forma patrata. Este mai usor sa-i stivuiesti si sa-i depozitezi. Sunt crescuti in cutii de sticla iar pretul lor este dublu decat al pepenelui rotund.

3.Coacazele negre ajuta la absorbtia fierului, mentin sanatatea pielii, a oaselor si a dintilor si accelereaza procesul de vindecare.

4.Cuisoarele au un efect puternic dezinfectant, ajutand la imbunatatirea digestiei si la eliminarea crampelor.

5.Stiati ca florile nu se deschid toate la aceeasi ora? Muscata se deschide dimineata, garoafele spre prânz, iar regina-noptii seara.

6.Papilele gustative are unui fluture se afla in picioare, de aceea el testeaza si cosuma nectarul florilor cu picioarele.

7.Cea mai zgomotoasa insecta este greierul African, ale carui sunete depasesc 100 de decibeli.

8.Ceapa este foarte buna in mancare, insa pana acolo trebuie sa treci de testul tocarii ei. Stiai ca lacrimarea din timpul tocatului este cauzata de compusii sulfurici continuti de leguma? Daca vrei sa eviti aceasta situatie neplacuta, te sfatuim sa tai ceapa in doua si sa o tii in apa rece pret de cateva minute, pentru a elimina compusii.

9.Trandafirii sunt înrudiţi cu perii, merii, cireşii, prunii, piersicii, caisii sau migdalele. Florile unor specii de trandafiri sunt comestibile, având o aromă asemănătoare cu cea a merelor verzi sau a căpşunilor. De altfel, din petalele de trandafiri se face chiar şi dulceaţa.

10.Dalmatienii se nasc fara petele negre. Acestea apar mai tarziu, dupa aproximativ doua saptamani.

11.Bufnitele sunt singurele pasari care pot distinge culoarea albastra.

4 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum(12)

  1. Foarte interesante informații. Sunt curios la ultima, cea cu bufnițele, cum or fi testat oamenii de știință această abilitate?
    Numai bine! 🙂

Lasă un comentariu