Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre muzică

viata un cantec

1. Muzica dată tare poate determina o persoană să bea mai mult într-un timp mai scurt. 

2. S-a demonstrat științific faptul că, ascultând muzică în timp ce faci sport, îți îmbunătățești performantele fizice.

3. Niciunul dintre membrii Beatles nu știa să citească partituri.

4. Puţine activităţi din această viaţă îţi antrenează tot creierul, iar ascultatul muzicii poate fi una dintre ele;

5. Tipul de muzică pe care îl asculţi îţi afectează modul cum percepi lumea;

6. Ritmul bătăilor inimii tale se schimbă și imită muzica pe care o asculți.

7. Florile cresc mai repede dacă ascultă muzică.

8. Elvis Presley nu a scris niciunul dintre cântecele sale.

9.Cea mai mică vioara din lume (la care se poate cânta perfect) a fost construită de britanicul B. Pollard și  măsoară doar 13 cm.

10. Dacă îți începi ziua cu muzică veselă, ai mai multă energie pe parcursul zilei și o stare de spirit mult mai veselă decât dacă te trezești cu știrile de la televizor sau gânduri despre sarcinile zilei respective. Atenție însă , fără melodii triste sau enervante. 

11. Cel mai vândut single din toate timpurile este melodia „Candle in the Wind ’97” a lui Elton John – 33 de milioane de copii.

muzica

Așadar, viața poate fi un cântec. Cântă-l !

 

10 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre muzică

 1. Măcar atâta am și eu în comun cu membrii trupei Beatles: nici eu nu știu să citesc partituri. 🙂 Măcar ei știau să cânte dumnezeiește.
  Mulțumiri pentru informațiile foarte interesante și mai puțin cunoscute, cel puțin de mine! Salutare și urări pentru o zi faină, prietene drag!

 2. Muzica da ritmul vietii, o simt in fiecare zi. Daca n-o ascult, ma apuc sa fredonez in gand. Piticul meu de exemplu, nu accepta sub nici o forma muzica melancolica sau trista, il apuca plansul dragul de el 😀

  • Sa-ti traiasca „piticul” cu voi alaturi si tot binele din lume….o zi excelenta si un w/e plin de frumusete si cu triluri de pasarele !

 3. Frumos si interesant . Fraza de final ( „Viata poate fi un cantec. Canta-l”)este o pilda plina de intelepciune . Natura insasi este o sursa de muzica . Se spune ca miile de astri , in miscare perfecta in spatiul ceresc , produc o muzica atat de armonioasa , cum nu exista alta pe lume . Aceasta insa nu poate fi auzita din cauza zgomotelor pamantesti . O alta muzica sublima este cantata de lebede cand simt umbra mortii . Ar mai fi si terapia prin muzica , folosita in medicina si in multe alte domenii . Mozart a devenit o reteta miraculoasa .

  • Multumesc mult pentru inspiratia deosebita pe care ti-ai revarsat-o cu vorbe atat de frumoase si interesante .
   O zi minunata in continuare ! 🙂

Lasă un comentariu