Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre ciocolată

1. Un consum moderat si regulat de ciocolata ne face mai inteligenti. Cel putin asta deducem din studiu conform caruia exista o stransa legatura intre cantitatea de ciocolata consumata la nivelul unei tari si numarul de laureati Nobel pe care acea tara ii da.

2. Cea mai lunga perioada din istoria sa, ciocolata a fost consumata in stare lichida.

3. In perioada infloritoare a imperiului Aztec, boabele de cacao erau folosite ca moneda de schimb. Imparatul aztec Montezuma II obisnuia sa consume peste 50 cesti de ciocolata pe zi.

4. Conform oamenilor de stiinta, consumul de ciocolata face ca inima sa bata mai tare decat in momentul unui sarut.

5. In afara de variantele deja cunoscute de ciocolata neagra, cu lapte si alba, exista si ciocolata blonda.

6. Cel mai mare comerciant de ciocolata din lume este Aeroportul din Bruxelles. Magazinele specializate amplasate aici vand anual 800 de tone de ciocolata.

7. Peste 75% dintre arborii de cacao din lume cresc in Africa. Coasta de Fildes produce o treime din necesarul la nivel mondial.

8. O ciocolata poate duce la descoperirea de multe secrete, inclusiv a parolelor de calculator. Un studiu realizat in 2004 in Marea Britanie a relevat ca peste 70% dintre cei chestionati s-au aratat dispusi sa divulge aceasta informatie in schimbul unei ciocolate.

9. Ciocolata poate invinge un sistem de securitate. Nu, nu este o gluma. De fapt, un hot de bijuterii a dat lovitura vietii sale in 2007 cand a reusit sa plece cu 27 de milioane de dolari dupa ce acesta a castigat increderea paznicilor unei banci din Antwerp, Belgia dupa ce le-a oferit ciocolata.

10. Intr-un an de zile un  arbore  de  cacao  poate  produce  boabe de cacao cat sa se poata fabrica 10 tablete de ciocolata.

11. Ciocolata neagră este mai populară printre bărbați, în timp ce femeile preferă ciocolata cu lapte.

Sunt lucruri interesante pe care le-am găsit pe internet și mărturisesc că nu le-am știut. Pentru că citindu-le m-au impresionat mult am zis să vi le împărtășesc  .

Ș-apoi merită , așa din când în când , să ne mai îndulcim viața, totul însă cu  cantități rezonabile de ciocolată.  Asta pentru că , nu-i așa, tot ce-i mult, strică !

13 comentarii la articolul “Dacă nu știați , aflați acum 11 curiozități despre ciocolată

 1. La un anume moment din anii ’70 , un studiu al ” cercetatorilor britanici ” { pai cine altii ??? } arata faptul ca , ” cafeaua este un remediu contra cancerului ” . Rezultatul ? Consumul de cafea a crescut imens pe plan mondial , insa oameni care sa se fi vindecat de cancer in urma consumului a…minim doua cani de cafea zilnic { asa cum recomandau autorii studiului } , n-au fost raportati ba chiar asi spune ca , dimpotriva : aia n-au murit de cancer insa , au murit de boli ale ficatului . Ciocolata…nu-i rea dar , ce te faci ca { diferit de faptul ca , in vreo zece ani , daca intre timp nu se va gasii un remediu pentru asta nu vor mai exista arbori de cacao } si asteia , aceeasi cercetatori …britanici fireste 😉 , i-au descoperit o hiba : produce diabet mai rapid decat oricare alta sursa de dulciuri . Deci , cum spunea Sf. Apostol Pavel , ” Multe lucruri va sant necesare insa , nu de toate aveti nevoie ” si fireste acel celebru deja : A UZA , NU INSEAMNA A ABUZA ! Respect deosebit , si-ti doresc onorate M Cooper , sa nu abuzezi niciodata de nimic caci , n-ai nevoie de orice , chiar daca-ti pare absolut necesar 😎 .

  • Asa este, draga Marian, un echilibru este binevenit in orice domeniu, inclusiv in cel al alimentatiei ! O zi minunata si o saptamana plina de bucurii ! 🙂

 2. Cine poate rezista la delicioasa ciocolată? Foarte interesante informațiile despre acest delicios desert.
  Numai bine și zile frumoase! 🙂

  • Asa un 25 mm patrati de ciocolata pe zi merge fara probleme …pe langa alte beneficii ne mai indulcim cate in picut „viata” cea de toate zilele. O zi frumoasa si o saptamana…dulce !

 3. Ciocolata cu lapte e și preferata mea, dacă se poate albă. Am mereu în casă o rezervă dulce pentru zile mai amare. 😉
  Salutări efervescente, dragă prietene din apropiere! 🙂

  • Ca bine faci, draga Petru…mai trebuie indulcita cate un pic viata asta . Sa ai o saptamana frumoasa , cu iz de dulce ! 🙂

 4. Interesant articolul! Nu stiam informatia despre aeroportul din Bruxelles…desi locuiesc în Bruxelles. Voi avea si eu un cuvânt de spus despre ciocolată, mai exact despre cea belgiană. În curând…

Lasă un comentariu