Cum ar fi fost oare dacă ne năşteam bătrâni ?

          Cu gândul la existența noastră, aici pe pământ,  este minunat să mai pornim din când în când motoarele imaginației  pe  teme din ciclul „ce-ar fi fost oare, dacă…?” . O face minunat Ana Blandiana în poezia „Ar trebui” pe care v-o recomand cu mare drag. 

 

Ar trebui să ne naştem bătrâni,
Să venim înţelepţi,
Să fim în stare de-a hotărî soarta noastră în lume,
Să ştim din răscrucea primară ce drumuri pornesc
Şi iresponsabil să fie doar dorul de-a merge.
Apoi să ne facem mai tineri, mai tineri, mergând,
Maturi şi puternici s-ajungem la poarta creaţiei,
Să trecem de ea şi-n iubire intrând adolescenţi,
Să fim copii la naşterea fiilor noştri.
Oricum ei ar fi atunci mai bătrâni decât noi,
Ne-ar învăţa să vorbim, ne-ar legăna să dormim,
Noi am dispărea tot mai mult, devenind tot mai mici,
Cât bobul de strugure, cât bobul de mazăre, cât bobul de grâu…

Așadar etapele vieții noastre inversate. Cum ar fi fost oare ?  

Și totuși, a știut Dumnezeu cum să rânduiască lucrurile , lumea .   Cu siguranță nu mi-aș dori să fiu altfel decât sunt, asta pentru că fiecare vârstă are frumusețea ei , maturitatea ei intelectuală.

Chiar nu mi-aș dori să am 20 de ani și mintea de acum. Ce farmec ar mai avea? 

 

 

11 comentarii la articolul “Cum ar fi fost oare dacă ne năşteam bătrâni ?

  1. iar Scott F. Fitzgerald a scris un roman pe tema asta: Strania poveste a lui Benjamin Button.

  2. Am vazut candva , un film in acest sens , un film in care presta Brad Pitt daca nu ma-nsala memoria insa…parca s-a terminat in coada de peshte filmul respectiv sau , cel putin asa mi-aduc eu aminte . ” Cum ar fi fost oare dacă ne năşteam bătrâni ?” Intrebarea si dorintza aceasta a existat dintotdeauna insa , dupa stiinta mea , chiar NIMENI n-a putut vreodata sa dea un raspuns cat de cat acceptabil . „Chiar nu mi-aș dori să am 20 de ani și mintea de acum. ” Banuiesc ca prima parte este din acea romantza interpretata in urma cu…100 de ani de catre Ioana Radu , Gica Petrescu…Mia Braia chiar si de Romica Puceanu scl. insa , daca totusi ai putea avea o astfel de sansa , te-ai intrebat daca aceasta n-ar fi excelenta , daca nu pentru altceva , macar pentru a nu mai repeta greselile pe care sti precis ca le-ai facut candva ? Hai s a fim seriosi : TOTI AM GRESIT LA TINERETE !!! „Ce farmec ar mai avea? ” Cred c-ar avea si asta farmecul ei deoarece , viata ne ofera cateodata prilejuri absolut de mare exceptie pentru a fi fericiti si ca atare , poate tocmai aceasta sansa ar fi un pas in plus spre acea mult cautata fericire . Fireste , eu cel putin , asi avea grije ca , atunci cand voi da pe-afara de prea multa fericire , sa nu fac precum Faust si sa strig : CLIPA , ESTI ATAT DE FRUMOASA….RAMAI !!! Mare curiozitate : ce-ai face dumneata in cazul c-ai avea o astfel de sansa ? Nu de alta dar , din finalul postarii , am ramas cu ideea c-ai refuza-o iar asta , chiar ar fi un pacat capital caci , fericirea este unul din darurile oferite de catre Dumnezeu …copiilor Sai . Respect M. Coper , respect pentru omul care-ar fi in stare sa-si refuze o clipa de FERICIRE DUMNEZEIASCA !!!

  3. E bine să visăm frumos, dar tot mai bine-i cum ne-a făcut natura. Știe ea de ce. O duminică benefică și rostuită, dragă prietene! 🙂

    • Asa este, draga prietene. Sa mai si visam, dar sa ne si bucuram ,aici pe pamant, de viata care ne-a fost rânduită !
      O zi plina de bucurii si o saptamana asa cum ti-o doresti ! 🙂

Lasă un comentariu