Chiar nu-i de râs !

Imagini pentru dezbatere publica

Scriitorul brazilian Fernandes Millor a lansat o dezbatere publică cu tema: Care este diferența dintre „politician” și „hoț”.

Răspunsul unuia dintre respondenți i-a sărit în mod special în ochi.

– Diferența dintre un politician și un hoț este că, pe primul îl aleg eu, în timp ce al doilea mă alege el pe mine. Am nimerit-o?

Iar replica lui Millor a fost:

– Stimate domn, sunteți un geniu! Sunteți singurul care a reușit să găsească o diferență între cei doi…

Așadar , se întâmplă și la alții , nu doar pe la noi. Da’ pentru noi românii  nu-i o consolare , nu-i nici de râs , și asta din multele motive pe care ni le oferă realitatea ,zi de zi , ceas de ceas .  Vin  doar cu un exemplu  despre ”unde ne aflăm” cu salariul minim între țările membre UE…salar minim
In fruntea cozii am fost în 2015, acolo am rămas și acum !
Au fost alegeri , mai vin alegeri , iar noi nu avem ce și cu cine vota , din păcate !  
Totuși , este bine să  rămânem optimiști în continuare , dar să fim foarte atenți la îndemnul imnului nostru național „Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte” !
Doamne ocrotește-i pe români !

12 comentarii la articolul “Chiar nu-i de râs !

    • Intotdeauna „ne-am descurcat” , dar asta nu este suficient , din pacate. Ne foloseste oare ca facem parte din UE ? Poti fi aliat cu orisicine, tot omul sfinteste locul …iar pe la noi multi „parjolesc ” totul…o zi plina de optimism si un w/e cu impliniri pe toate planurile ! 🙂

  1. Eu cred ca va fi bine ! Lucrurile se vor aranja la un moment dat.Doar ca nu știu câți dintre noi vor mai apuca vremuri mai bune. Generațiile noi vor avea alte mentalități și aspirații.Nu vor putea trăii cum trăim noi acum.

  2. Prin 1956 am insotit-o pe mama mea la piata George Cosbuc sa cumpere…peste caci era Dezlegarea la peste ” . Avea batrana doar vreo cinsprezece lei in portofel iar pestele pe acre l-a ales cantarea ceva mai mult astfel incat vanzatorul , in loc sa-i dea shapte pesti i-a dat doar cinci spunandu-i : De cati bani ai…atata peshte tovarasa . Ca sa nu continui cu aceasta divagatie , faptul ca azi ne aflam pe , penultimul loc din Europa la categoria ” salariu minim ” , este strict legata de ceea ce i-a spus vanzatorul acela maica-mi in 1956 : DE CATI BANI…ATATA PESHTE . Pai – vorba lui Ilie Moromete – daca n-am ? Pana la alegeri…mai este astfel incat , doar de la Dumnezeu mai asteptam ocrotirea desii…am ajuns sa cred ca si EL s-a saturat de noi !

    • Foarte posibil sa ai dreptate , dtraga Marian ! Dar trebuie sa speram la mai bine si la ajutorul bunului Dumnezeu ! Zi excelenta sa ai !

  3. Doar optimismul (speranța) și hazul (umorul) nu ni-l pot lua conducătorii, în rest ne putem aștepta la orice. Cu toate problemele ei, Bulgaria ne-a depășit la multe capitole și o va face în continuare, după cum merg treburile pe la noi. Sănătate bună, că și aia depinde numai de noi, dragă prietene! 🙂

    • Sunt de acord cu tine, draga Petru, inclusiv pe partea de optimism si umor…s-apoi la cat umor avem noi romanii, ce-ar fi daca am trai si-ntr-o tara in care lucrurile ar merge mult mai bine ?! O zi excelenta si o saptamana plina de optimism ! 🙂

Lasă un comentariu