Ceasul ticăie. Profită din plin de fiecare zi.

ceasul ticaie

Timpul este poate cea mai importantă resursă de care dispunem noi oamenii. Modul cum ne petrecem timpul este mult mai important decât modul în care ne cheltuim banii. Asta pentru că  greșelile financiare pot fi corectate, însa timpul trece pentru totdeauna. „O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge, dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorată neglijenței. Și dacă vei voi să bagi de seamă vei vedea că cea mai mare parte a vieții noastre o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreaga viata, făcând altceva. „(Seneca) . Am aflat pe internet o frumoasă temă de meditație, nu știu cine a scris-o , dar merită citită.

„Imaginează-ţi că există o bancă care îţi creditează în fiecare dimineaţă contul cu 86.400 lei. E un cont special. În fiecare seară şterge tot ceea ce nu ai reuşit să foloseşti în timpul zilei. Ce ai face? Nu ai scoate până la ultimul bănuţ din acel cont?

Fiecare dintre noi avem un astfel de cont. Se numeşte TIMP. În fiecare dimineaţă te creditează cu 86.400 de secunde. În fiecare noapte trece la pierdere tot ceea ce nu ai reuşit să foloseşti în mod util. Nu are sold, nu transferă ce nu ai folosit de la o zi la alta. În fiecare zi îţi deschide un nou cont. Dacă nu foloseşti tot depozitul dintr-o zi, e pierderea ta.

Nu există recuperare, nu se poate lăsa pe mâine. Trebuie să foloseşti tot timpul din depozitul zilei de azi.

Investeşte-l în aşa fel încât să obţii maxim de sănătate, fericire şi succes. Ceasul ticăie. Profită din plin de fiecare zi.

 • Pentru a realiza valoarea UNUI AN, întreabă un student care şi-a picat examenele.
 • Pentru a realiza valoarea UNEI LUNI, întreabă o mamă care a dat naştere prematur copilului ei.
 • Pentru a realiza valoarea UNEI SĂPTĂMÂNI, întreabă editorul unui ziar săptămânal.
 • Pentru a realiza valoarea UNUI MINUT, întreabă o persoană care a pierdut trenul.
 • Pentru a realiza valoarea UNEI SECUNDE, întreabă un şofer care tocmai a evitat un accident.
 • Pentru a realiza valoarea UNEI FRACŢIUNI DE SECUNDĂ, întreabă persoana care a câştigat medalia de argint la Olimpiade.

Preţuieşte fiecare moment pe care-l ai ! E timpul tău ! Preţuieşte-l şi mai mult pentru că ai pe cineva(sau ceva) drag alături cu care merită să îţi petreci timpul. 

Şi ţine minte: timpul nu aşteaptă pe nimeni ! „

Cum foarte bine spunea și Nicolae Iorga „Pierzi în viață ani și la moarte cerșești o clipă”. 

10 comentarii la articolul “Ceasul ticăie. Profită din plin de fiecare zi.

 1. * ” Din momentul in care ne nastem, timpul incepe sa ne ia viata inapoi.”
  Seneca

  * „Iubesti viata? Atunci nu risipi ca un nesabuit timpul, caci din timp este facuta viata.”
  Benjamin Franklin

  Un sfarsit de saptamana minunat, fara „pierdere de timp” cu multe zambete !!! 🙂

 2. „Pierzi în viață ani și la moarte cerșești o clipă” acesta e unul dintre citatele mele preferate!

 3. Risipim mult timp când suntem tineri și credem că avem în față o eternitate. Doar pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul vieții ne dăm seama cât am pierdut și cât de puțin ne-a mai rămas. Îți doresc să te bucuri din plin de fiecare clipă, dragă prietene! 🙂

  • Se pare ca asa este cladita aceasta viata a omului…catre final cate n-am mai face , dar multe lucruri trebuie facute la timpul lor…o zi excelenta ! 🙂

Lasă un comentariu