Cea mai mare picătură de grindină a trecut de un kg.Dacă nu știați , aflați acum…

1.Chimistul și inventatorul scoțian Charles Macintosh a inventat în 1819 un material rezistent la apă și,astfel, în anul 1823 a fost produsă prima pelerină de ploaie. Tot Macintosh a dat pentru prima dată spre vânzare pelerina de ploaie, în 12 octombrie 1823, iar numele său a luat denumirea de pelerina de ploaie Mackintosh.

2.Și în deșert plouă, dar din cauza aerului fierbinte picăturile se evaporă imediat.

3.Cel mai ploios oraș din Europa nu este Londra sau Sankt Petersburg, ci Bruxelles, capitala Belgiei. Belgia este țara cea mai umedă din Europa.

4.Dimensiunea celor mai mari picături de ploaie nu poate depăși 6-7 mm. Dacă picătura este mai mare, va ajunge jos în câteva picături mai mici.

5. Cea mai lungă ploaie înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness, a durat aproximativ 247 de zile. A căzut în Hawaii, pe insula Kauai, în perioada 27 august 1993 – 30 aprilie 1994.

6.În multe țări, ploaia este întotdeauna o binecuvântare. În Botswana, cuvântul „ploaie” și „salut” sunt identice.

7.Temperatura norilor de ploaie este de obicei puțin sub 0 ° C. Cristalizând la temperaturi negative, precipitațiile devin grele și cad, iar în procesul de cădere, se topesc și se transformă din nou în picături.

8.Cele mai mari picături de grindină au fost înregistrate în Bangladesh, în zona Gopalganj, în timpul unei furtuni din 14 aprilie 1986. Greutatea fiecărui bob de grindină a depășit un kilogram, iar atunci 92 de persoane au decedat.

9.Prognoza meteo a fost inventată atunci când proprietarul unui post de radio american a fost prins într-o ploaie bruscă și s-a întrebat cum ar putea să o evite.

10.Un curcubeu poate fi observat prin refracția razelor de soare care trec prin picăturile care cad.

Lasă un comentariu