Cârtița poate săpa un tunel de 90 m pe noapte. Dacă nu știați , aflați acum…

1.Activitatea cârtițelor se desfășoară atât ziua, cât și noaptea. Principalul lor job este să sape tunele pentru a-și căuta hrană. Lucrează cu normă întreagă, 4 ore, apoi se odihnesc 4 ore și după o iau de la capăt. Este foarte important pentru ele să se hrănească corespunzător dacă nu, pot muri imediat. Pe parcursul a 24 h, o cârtiță mănâncă o cantitate de hrană echivalentă cu jumătate din greutatea ei.

2.Fiecare cârtiță are propriul ei sistem de tunele în pământ. Acestea au cam 5 cm lărgime, 4 cm înălțime și pot ajunge până la 70 m în lungime. Ce este foarte interesant aici, e că aceste animale se evită chiar dacă tunelele li se întâlnesc.

3.Cârtițele pot alerga și cu spatele și  se pot întoarce dându-se peste cap chiar și în cel mai strâmt tunel.

4.Numele științific al cârtiței este „Talpa Europaea”

5.Cârtița poate săpa un tunel mai lung de 90 de m într-o singură noapte.

6.În mare parte, cârtițele trăiesc în galeriile săpate de ele sub pământ, care sunt asemănătoare cu niște labirinturi complex construite. Acestea preferă grădinile, pădurile, pășunile și zonele de câmpie. Nu le plac zonele muntoase, altitudinile și solul acid.

7.Cârtițele au un meniu destul de variat și mănâncă de obicei larve de insecte, pui de broaște și gândăcei găsiți în pământ.

8.Durata de viață a cârtițelor este de maxim 3 ani pentru că de obicei sunt vânate de oameni sau animalele mai mari.

9.Cârtițele trăiesc în galeriile săpate de ele sub pământ, care sunt asemănătoare cu niște labirinturi complex construite. Acestea preferă grădinile, pădurile, pășunile și zonele de câmpie. Nu le plac zonele muntoase, altitudinile și solul acid.

10.Cârtițele au fost mereu privite ca dușmani de seamă ai oamenilor, din cauza faptului că încalcă tot timpul teritoriul grădinilor particulare și că sapă galerii tocmai sub culturile de legume sau flori și distrug astfel o bună parte din acestea

Lasă un comentariu