4 întrebări ale căror răspunsuri te vor ajuta să treci la o altă etapă în viața ta

schimbarea atitudiniiVorbesc despre schimbări reale, radicale și practice, pe care le poți pune în aplicare în viața ta. Vorbesc despre schimbări profunde care te vor face să te simți treaz și iubit, atunci când vei înainta în călătoria ta.Am analizat mult asupra întrebării de ce au nevoie oamenii ca să își schimbe viața. Și m-am gândit și la metodele care ar putea fi puse în practică pentru a ne schimba viața.

Călătoria fiecărei persoane e unică,  însă toate lucrurile se reduc la patru întrebări foarte importante:

1. Ce pot să fac cel mai bine acum?

Găsește un minut liber pentru a-ți da această întrebare. Ce poți să faci acum pentru tine? Asta nu trebuie să fie un lucru mare, grandios. Chiar și cel mai mic gest îți poate schimba ziua și viața.

Trebuie să te așezi pentru un minut? Ai nevoie de o cană cu ceai? Trebuie să privești filmulețe cu pisici? Trebuie să crezi în tine și în ceea ce faci?

Încearcă să dai un răspuns bazându-te pe momentul actual. Atunci când vei găsi răspunsul, du-te și fă acel lucru. Fă din asta o prioritate pentru a îți menține spiritul în timpul zilei și adresează-ți această întrebare ori de câte ori ai nevoie pentru a continua.

Dacă vrei să îți schimbi viața, adresează-ți această întrebare de cel puțin 4 ori pe zi și respectă de fiecare dată răspunsul. În cel puțin o săptămână vei vedea rezultatul.

2. Dacă într-adevăr m-aș iubi, ce aș face sau ce mi-aș spune în acest caz?

Noi toți trebuie să ne iubim sincer, însă mulți dintre noi uită cât de important este să ne iubim pe noi înșine. Această întrebare te va ajuta să abordezi toate deciziile tale cu încredere și iubire.
Oprește-te pentru un minut și adresează-ți această întrebare: Dacă într-adevăr m-aș fi iubit  sincer, ce mi-aș fi spus? Sau ai putea să te gândești la cineva pe care îl iubești cu tot sufletul. Ce sfat i-ai da?
Cea mai mare schimbare pe care trebuie să o faci în viața ta este să te iubești, să te accepți și să ai încredere în tine. Odată ce vei pune această bază, viața ta va lua o altă întorsătură.

3. De ce trebuie să port responsabilitate pentru propria viață?

Tu și doar tu porți responsabilitate pentru viața ta. Porți responsabilitate pentru gândurile tale, pentru acțiunile și cuvintele tale. Porți responsabilitate pentru energia pe care o emani celor din jur. Atunci când îți accepți responsabilitate față de propria viață, începi să pretinzi altceva – putere.

Atunci când vei fi gata să îți domini propria viață, vei putea face schimbări importante în viața ta. Atunci când accepți aceste responsabilități, poți să vezi ce se află sub controlul tăi și ce nu. Nu putem controla fiecare aspect al vieții noastre, însă odată ce ne-am asumat anumite responsabilități, ne putem concentra atenția asupra lucrurilor pe care le putem schimba.

4. Ce lucruri / obiceiuri / sentimente nu îmi mai aparțin?

Ia o foaie și un pix și fă o listă cu acele lucruri, gânduri, sentimente, relații, emoții sau obiceiuri pe care nu le mai utilizezi.

Atunci când vei analiza lista, vei vedea doar câteva lucruri pe care nu le mai utilizezi. Și astfel vei putea să găsești metode ca să schimbi situația în care te afli.

Chiar dacă nu o poți controla, probabil, atunci vei trebui să le accepți. Dacă o situație sau alta se află sub controlul tău, întreabă-te ce schimbări ai putea să faci pentru a îmbunătăți acest proces. Însă dacă nu deții controlul total, se pare că ar fi bine să scapi de acea situație cât mai repede.

Lucrând asupra acestor 4 întrebări, vei începe să vezi schimbări miraculoase și profunde care se vor petrece în viața ta.

Sursa: dozadesucces.ro

         Așadar , TU , doar TU ești responsabil de ce se-ntâmplă cu viața ta, de ce se petrece în viața ta. Dacă nu ne merge bine , cel mai simplu este de a da vina pe alții , când de cele mai multe ori trebuie să găsim cauza în propria ogradă. Ș-apoi cine știe cel mai bine ce se petrece în sufletul nostru, dacă nu noi ?

         În concluzie este mult mai simplu să lucrăm cu/pe noi înșine decât să așteptăm să vină ajutorul din alte „zări binevoitoare” . 

4 comentarii la articolul “4 întrebări ale căror răspunsuri te vor ajuta să treci la o altă etapă în viața ta

  1. Să schimbăm doar ce nu ne face bine, nouă și celor din jur, dar să ne păstrăm și consolidăm calitățile.
    Zile senine și înfloritoare!

Lasă un comentariu