10 specii de animale care îți arată ce înseamnă dragostea și loialitatea

Pinguin - WikipediaToți oamenii își doresc să aibă o relație de cuplu fericită, care să îi împlinească și să îi mulțumească, însă puțini iau în considerare faptul că loialitatea este unul dintre cele mai importante lucruri într-o relație. Loialitatea pornește de la capacitatea de a pune interesele partenerei sau ale partenerului mai presus de interesele celorlalți – prieteni, frați, părinți.

Nimeni nu o să îți ceară să îi aduci luna la picioare, ci o să te învețe să dăruiești iubire și să te bucuri de clipele de fericire în doi. Cine susține că nu are nevoie de dragoste – minte. De ce să te minți că nu vrei afecțiune, dacă dragostea e gratuită? Iubirea pornește din suflet, iar scopul ei ei este să facă fericit un alt suflet.

Îți arătăm mai jos 10 specii de animale care ne învață chiar și pe noi, oamenii, ce înseamnă iubirea și loiaialitatea. Cu toate că monogamia este ceva rar în viața salbatică, încă mai există viețuitoare care formează perechi pe viață.

Tu iubești astăzi?

Pinguinii

Pinguinii călătoresc în fiecare an separat sute de kilometri spre ținuturile reci, iar cuplurile formate rezistă de obicei până la sfârșitul vieții. Legătura dintre ei este foarte puternică, astfel că animalele se întorc de fiecare dată la aceeași pereche. Minunatele păsări revin vara la cuiburile lor și își indentifică partenerii folosind sunete specifice. După întrunire și împerechere, femelele depun ouă, pe care ambii părinți le îngrijesc pe rând.

Lebedele albe

Lebedele sunt considerate unele dintre cele mai fidele viețuitoare. De altfel, conform unor studii, 85% dintre aceste păsări sunt monogame. Cei doi membri ai perechii se susţin unul pe altul în orice, construiesc împreună cuibul şi chiar clocesc împreună. Mai precis, când unul cloceşte, celălalt îi aduce mâncare şi îl păzeşte. Dacă o lebădă moare, perechea sa va trăi singură până la ultima zi din viaţă. În cazul în care un membru al familiei de lebede este atacat de prădători, celălalt este în stare de sacrificiu total în lupta pentru salvare.

Maimuțele Gibbon

Maimuțele Gibbon formează legături puternice cu partenerii lor și rămân împreună toată viața.

Mai mult de atât, într-o familie de gibboni, femelele și masculii au drepturi egale, asta și datorită faptului că femela nu prezintă caracteristici fizice foarte diferite față de mascul.

Albatroșii

Relațiile dintre albatroși durează toată viața. Albatroșii își arată afecțiunea față de partener dansând. Interesant este faptul că în cazul în care albatrosul zboară distanțe impresionante peste ocean, el se întoarce mereu la aceeași parteneră, când este perioada de împerechere.

Lupii

Nu prea ne vine să credem, dar în ciuda agresivității lupilor, aceste animale sunt unele dintre cele mai fidele vieții de cuplu. Nu există lup care să îşi înşele partenera.

De altfel, un cuplu odată format rămâne în aceeaşi componenţă până la moarte.

Castorii

Castorii sunt animale loiale partenerilor lor și părinți devotați. Mai exact, responsabilitățile părintești sunt împărțite echitabil în cuplul de castori, atât femela, cât și masculul implicându-se activ în creșterea celor mici.

Când ating vârsta de 2 ani, tinerii castori pornesc în căutarea iubirii, își găsesc parteneri/partenere și întemeiază familii pe viață, manifestând în continuare comportamentul protector și iubitor pe care l-au învățat de la părinții-castor.

Turturelele

Există un motiv pentru care turturelele au devenit un simbol al dragostei. Afecțiunea și loialitatea lor l-au inspirat chiar și pe marele Shakespeare, atunci când a scris poemul Phoenix și Turtureaua.

Turturelele sunt loiale, iar un cuplu rezistă toată viața.

Bufnițele Tyto

Este cea mai raspandita bufnita din lume.

Mascului își curtează aleasa inimii aproximativ un an, după care acesta îi arată bufniței teritoriul său.

În tot timpul în care femela clocește ouăle, mascului are grijă de ea și îi aduce hrană.

Vulpile

Vă vine să credeți așa ceva despre vulpea cea șireată și profitoare ? Nu prea…dar dacă o spun oamenii de știință.

Dacă unul dintre membrii cuplului moare, celălalt alege să trăiască singur și nu își caută un alt partener.

Vulturii

Chiar dacă sunt cele mai mari păsări de pradă, vulturii și-au câștigat reputația de parteneri loiali într-o relație.

La aceasta se adaugă însă și cea de parteneri geloși, care reacționează violent în cazurile în care partenerul calcă strâmb.

Sursa : omofom.com

Așadar , iată lucruri interesante din lumea celor care nu cuvântă, tot atâtea exemple de luat în seamă de către noi, specia umană ! 

Ș-apoi , o știm prea bine, fără dragoste  nimic nu funcționează cum trebuie , iar unde dragoste nu e, nimic nu e ! 

2 comentarii la articolul “10 specii de animale care îți arată ce înseamnă dragostea și loialitatea

Lasă un comentariu