Zmeura și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum

1.Zmeura  te ajută să lupţi cu anemia sau oboseala, prin faptul că are un conţinut important de fier, cupru, magneziu, care pot ajuta la producerea de globule roşii. 

2.Consumul de zmeură te ajută să lupţi cu kilogramele în plus, pentru că este slabă în calorii şi bogată în fibre, care reuşesc să sadă nivelul de colesterol. Zmeura protejează vasele de sânge de depunerile de grăsime care pot apărea. 

3.Potrivit unor cercetări, consumul de zmeură ar putea ţine departe apariţia unor boli precum cancerul  sau afecţiunile cardiovasculare. 

4.Datorită faptului că are un conţinut important de vitamina B şi acid folic, consumul de zmeură te poate ajuta atunci când ai probleme emoţionale, stări de supărare sau o depresie uşoară. Nutriţioniştii mai spun şi că prin conţinutul de potasiu, consumul de zmeură ţine departe atacul miocardic şi menţine tensiunea în limitele normale. 

5.Zmeura are efecte şi în ceea ce priveşte înfrumuseţarea. Coloranţii care dau culoarea zmeurei stimulează producerea de colagen şi dau strălucire tenului şi întârzie apariţia ridurilor.

6.Datorită conținutului de antocianine, zmeura ajută organismul să elimine bacterii şi ciuperci care se pot dezvolta pe piele. Prin urmare, consumul de zmeură vă poate ajută să ţineţi departe apariţia coşurilor. 

7.Există studii care arată că beneficiile consumului de zmeură există şi în ceea ce priveşte fertilitatea atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor. Acest lucru este dat de nivelul crescut de vitamina C, dar şi de magneziu. Zmeura, prin antioxidanţii săi, protejează sperma, ajută în procesul de concepţie. Consumul de zmeură poate reduce riscul unui avort spontan

8.Florile zmeurului sunt albe, compuse din 5 sepale, 5 petale și numeroase stamine, și reprezintă o sursă importantă de nectar pentru albinele producătoare de miere.

9.Fructele sale mici și roșii sunt considerate o delicatesă, în limba rusa numele sau însemnând „boabele regilor”.

10.Conform miturilor antice, zmeura era, la origine, albă. În timp ce nimfa Ida culegea zmeură pentru copilul ei, Jupiter, şi-a înţepat degetul. Sângele din deget a impregnat fructele şi de atunci zmeura a căpătat culoarea roşie.

2 comentarii la articolul “Zmeura și curiozitățile ei. Dacă nu știați , aflați acum

Lasă un comentariu