Teama de necunoscut ne poate ține ”ferecată” ușa sufletului

RISCA

         Într-o ţară aflată în război, era un rege care înspăimânta pe prizonierii săi, nu-i omora…îi ducea într-o sală în care era un grup de arcaşi de o parte şi o uşă imensă din fier de cealaltă parte, deasupra căreia se vedeau sculptate figuri acoperite de sânge…
În această sală, îi punea să formeze un cerc şi le spunea: puteţi alege între a muri săgetaţi de arcaşii mei sau a trece prin această uşă…
În spatele acestei uşi EU VĂ VOI AŞTEPTA… Toţi alegeau să fie omorâţi de arcaşi…
După terminarea războiului, un soldat care servise în slujba regelui mult timp, se adresă regelui:                                               
– Sire, pot să vă întreb ceva?
– Spune, soldatule.
– Sire, ce se află în spatele uşii?
Regele îi răspunse:
-Mergi şi vezi tu însuţi !!!
Soldatul deschise înspăimântat uşa şi, pe măsură ce o făcea, intrau raze de soare şi lumina invadă sala… Şi, în cele din urmă, surprins, descoperi… că uşa se deschidea în faţa unui drum care conducea spre LIBERTATE !!!
Soldatul, vrăjit, îşi privi regele, care îi spuse:
– Eu le dădeam ocazia să ALEAGĂ dar, din teamă, preferau să moară decât să rişte să deschidă această uşă !

     Așa este și în viață precum în frumoasa povestioară aflată pe internet. Sunt atâtea  uşi care ne ies în cale dar din teama de a nu risca nu le trecem pragul .  Această teamă de necunoscut, de eșec , ne poate ține ”ferecată” chiar ușa sufletului nostru  , iar „ferestrele” visurilor noastre  să rămână la fel de ,,ferecate” , cu păreri de rău, cu regrete tardive.
Cu siguranță  cel mai mare risc în viața unui om  este să nu ai niciodată curajul să riști. Adevăratul risc în viață constă într-o viață fără riscuri(R. Sharma)

Așadar , iată certitudinea :dacă nu riscăm nimic riscul devine și mai mare. 

16 comentarii la articolul “Teama de necunoscut ne poate ține ”ferecată” ușa sufletului

  1. Nu sunt „fana” a riscului, dar am mai si riscat! Uneori a fost bine, alteori s-a sfarsit nu tocmai bine! Ei, dupa caz, poate voi mai incerca sa determin adancimea oceanului cu degetul…dincolo de gluma, povestea este de luat in seama!
    O zi minunata!

  2. Of, alegerile astea… De multe ori ne face să ne temem, dar omul mai trebuie să și riște. Curajul dă aripi celui ce îndrăznește.
    Foarte frumoasă povestire.
    Numai bine și zile minunate! 🙂

Lasă un comentariu