Șerpii sunt surzi.Dacă nu știați , aflați acum…

Imagine similară1.Toţi şerpii sunt carnivori. Pot înghiţi o pradă mai mare decât capul lor. Digestia este greoaie, astfel că după o masă şarpele este aproape imobil o perioadă.

2. CorpUL de șarpe are de la 200 la 450 de vertebre ,în timp ce la om, pentru comparație,gasim doar 33-34 de vertebre.

3.Cel mai lung șarpe care locuiește pe Pământ este pitonul reticulat, a cărui lungime a corpului poate ajunge la 10 metri.

4.Șerpii otrăvitori folosesc otrava în primul rând ca o modalitate de a ucide victima în timpul vânătorii, și nu pentru autoapărare.

5.Cel mai mare și mai masiv șarpe de pe planetă este anaconda sau boa de apă. Există multe mărturii ale anacondelor de peste 6 metri lungime, dar niciuna dintre ele nu a fost confirmată științific. Dar greutatea record a anacondelor este bine cunoscută – șerpii adulți cântăresc de la 30 la 70 kg.

6.Şarpele îşi foloseşte limba la miros şi poate detecta animalele din jurul lui cu ajutorul vibraţiilor din aer. Şerpii folosiţi la spectacole se ghidează de fapt după mişcare şi nu după muzică, aşa cum am putea crede.

7.Cel mai mare şarpe din lume a fost descoperit pe Amazon. Este o anaconda uriaşă de aproximativ 12 metri. Din cauza dimensiunilor, anaconda trăieşte mai mult în apă, unde se poate mişca foarte uşor şi unde îşi vânează prada. Nu este un şarpe veninos. Cel mai mic şarpe din lume este şarpele-fir, care măsoară 10 cm.

8. Șarpele nu poate închide ochii, deoarece nu are ploape mobile.

9.Serpii sunt surzi. Totuși ei reactioneaza la anumite zgomote, cum ar fi o sirena sau un raid aerian

10.Şarpele are un singur plămân funcţional, iar rinichii nu sunt aşezaţi unul lângă celălalt ca la alte mamifere, ci unul după celălalt, din cauza constituţiei alungite.

Lasă un comentariu