Să-ți ții sufletul curat, așa cum îți este cămașa de duminica

Doi oameni munceau în aceeaşi pădure tăind lemne.Copacii erau mari, puternici şi vânjoşi. Cei doi tăietori de lemne îşi foloseau securile cu aceeaşi măiestrie, dar cu metode diferite:

Primul lovea trunchiul cu o constanţă de neînchipuit, lovitură după lovitură, fără să se oprească decât câteva clipe, pentru a-şi mai trage răsuflarea.
Cel de-al doilea făcea o mică pauză la fiecare oră.
La apus, primul tăietor de lemne era la jumătatea trunchiului. Era lac de sudoare şi n-ar mai fi rezistat nici cinci minute în plus.
Al doilea, să vezi şi să nu crezi, terminase!
Începuseră în acelaşi timp şi cei doi copaci erau la fel!
Primului tăietor de lemne nu-i venea să-şi creadă ochilor!
– Nu mai înţeleg nimic! Cum ai reuşit să termini când te opreai la fiecare oră?
Celălalt zâmbi:
– Tu ai văzut că mă opream după fiecare oră, dar n-ai văzut că profitam de pauză şi pentru a-mi ascuţi securea.            

Sufletul tău, omule, e asemenea securii. Nu-l lăsa să se ruginească. Ascute-l câte puţin în fiecare zi :

Oprește-te din când în când din împrăștierea cotidiană și cugetă la Dumnezeu!

Gândește-te mereu la îngerul tău păzitor și la sfântul tău protector! Gândește-te o clipă și la toți cei dragi ai tăi și înalță o rugăciune pentru ei, dar și pentru toată lumea! Îmbrăţişează în fiecare zi persoanele dragi ţie şi spune-le: “Te iubesc!”.

Fii drăguţ cu toţi, inclusiv cu cei din casa ta! Zâmbeşte! Roagă-te! Ajută pe cineva care are nevoie de tine! Uită-te la cer şi privește spre înalt!

O frumoasă poveste , care circulă pe internet, și care merită citită și răscitită de către fiecare dintre noi. “Să-ți ții sufletul curat, așa cum îți este cămașa de duminica” spune o vorbă  minunată din străbuni.  Câți dintre noi o  facem oare cu temeinicie , cu seriozitate și constanță ?  

Suntem atenți la tot ce se întâmplă în jurul nostru, la ceea ce facem pe la „slujbă”, la ce nouți mai avem pe la hipermarketuri, la ce a mai făcut  vecina,etc., dar oare cum rămâne cu grija/atenția pentru sufletul nostru ?!  

Ar fi minunat dacă ,nu mereu , atunci măcar din când în când , să-l mai șlefuim , totul pentru a avea un suflet cât mai curat.

14 comentarii la articolul “Să-ți ții sufletul curat, așa cum îți este cămașa de duminica

  1. Minunată pildă! Să luăm aminte la înțelepciunea celui de-al doilea tăietor de lemne. Căci așa e și în viață. Da, să ne menținem sufletul curat – ar fi minunat!
    Numai bine și o săptămână frumoasă! 🙂

  2. Sufletul și mintea ar trebui să meargă mână în mână, să le ascuțim zilnic pe amândouă. Mulțumiri pentru frumoasa pildă, dragă prietene! Să-ți fie mereu curat sufletul și bună inima! 🙂

    • Multumesc mult , draga Petru ..incercari sunt din partea mea, recunosc , nu cu reusita tot timpul…o zi, draga sufletului tau minunat ! 🙂

  3. Frumoasa pilda,merci! Omul este supus greșelilor,ispitelor de tot felul,din păcate. O zi plina de ințelepciune! 🙂

Lasă un comentariu