Prima impresie contează… așa să fie oare ?

Imagini pentru doi măgari: unul care căra sare și altul care căra bureți.Au fost odată doi măgari , unul ce căra sare și altul care căra bureți. Primul abia mai mergea din cauza greutății, pe când celălalt zburda vesel.

Au ajuns amândoi la un râu; primul măgar trecu pe celălalt mal cu bine, pentru că sarea se topise și putu să înoate. Dar bureții celuilalt se îmbibară cu apă și îl traseră la fund.

Morala poveștii – ar trebui să nu ne lăsăm păcăliți niciodată de prima impresie. Ceea ce contează este rezultatul final.

         Ei, cum rămâne cu expresia  des întâlnită „prima impresie contează” ? Sau mai bine mergem pe „nu trebuie să judecăm o carte după coperta ei” , ori ” Nu se judecă omul de la prima vedere.” ?
Întrebarea rămâne deschisă pentru fiecare dintre noi, muritorii ! 

14 comentarii la articolul “Prima impresie contează… așa să fie oare ?

  • Mai ales dacă acea primă impresie nu este tributară unor șabloane de imagine, gen: are buze subțiri, e rea; frunte îngustă, e prost…etc. Acestea nu sunt impresii, sunt expresii preluate, influențe auto-induse. Prima impresie se bazează pe simțuri subtile, are legătură cu vibrațiile energetice și de aceea nu a dat greș.
   Și la mine funcționează, numai că eu m-am pricopsit de multă vreme cu un avocat din oficiu, care pledează pentru toată lumea cu care interacționez. Și el nu mă lasă până nu amețesc de cap, dând gir de credibilitate oricui, pe merit, sau nu. Să-l concediez? Nu, nu mai pot. Are un angajament pe durată determinată…de existența mea însă.

   • Păi da, de intuiție vorbeam, nu de impresia tributară prejudecăților. Cît despre avocatul ăla pozitivist… fă-i ce vrei, dar în proprietate privată, nu-i da drumu-n lume, te rog, pozitivismul ăsta face ravagii inutile :))

    • Pot spune că e în lumea largă. Largă de tot… Aici pozitivismul lui este mai inofensiv, pentru că nu prea are ce face. Nu mai lucrez direct cu oamenii și daunele nu mai sunt așa de catastrofice. Nu suntem în relații așa de proaste totuși. Îl las cu mine aici, pe blog, unde vrem să construim împreună o lume perfectă. Păi dacă nici măcar aici… 🙂

 1. Iarta-ma dar… chiar asa-i : PRIMA IMPRESIE CHIAR CONTEAZA , CE-I ” DUPA ” , N-ARE NICI O RELEVANTZA . Si eu si dumneata am trecut prin asa ceva si , STI CA AM DREPTATE ! Respect M.Cooper si-ti doresc sa n-ai parte nici macar de unul dintre cele trei ceasuri rele ale zilei d e azi !!! 😉

 2. Impresiile pot fi greșite, că de-aia le zice impresii. La fel ca intuiția, care poate fi inspirată sau greșită. Judecata dreaptă e cea care contează până la urmă.
  O zi cu soare!

Lasă un comentariu